Έτοιμη η διανομή για την «Οπερέττα» του Νίκου Καραθάνου στο Εθνικό

nikos-karathanos

Η «Οπερέττα» θα αποτελέσει τη νέα σκηνοθετική δουλειά του Νίκου Καραθάνου, τον οποίο θα δούμε και επί σκηνής.

ΤΡΙΤΗ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Κώστας Κορωναίος, Εύη Σαουλίδου, Μιχάλης Σαράντης, Έλενα Τοπαλίδου και Άγγελος Τριανταφύλλου μεταξύ των πρωταγωνιστών στην παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα μετά το Πάσχα, στο Θέατρο REX – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη».

Ο κόμης Αγήνωρ σχεδιάζει να αποπλανήσει την όμορφη Αλμπερτίνα. Η επιτυχία του σχεδίου του είναι η αρχή μιας αλληλουχίας απροσδόκητων και εξωφρενικών γεγονότων, όπου συνυπάρχουν η μόδα με την επανάσταση και αντιμάχονται η διαφθορά του ενδύματος με την αθωότητα της γύμνιας.

Αυτή είναι η υπόθεση της ευφάνταστης, ανατρεπτικής και διαχρονικής «Οπερέττα» του σπουδαίου Πολωνού συγγραφέα Βίτολντ Γκομπρόβιτς, που υιοθετεί την ελαφράδα του μουσικού αυτού είδους και υπονομεύει, με το σαρωτικό της χιούμορ, τα πλαστά πολιτικά, ηθικά και ιδεολογικά πρότυπα. Εκθέτει παράλληλα τη γελοιότητα των προσώπων που τα εκφράζουν και προτείνει την υπεροχή της απλότητας και της «γύμνιας» απέναντι στην κενότητα κάθε εφήμερης μόδας.

Η «Οπερέττα» θα αποτελέσει τη νέα σκηνοθετική δουλειά του Νίκου Καραθάνου, τον οποίο θα δούμε και επί σκηνής. Η παράστασή του θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Απριλίου στο Θέατρο REX – Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» του Εθνικού Θεάτρου, με ένα καστ αξιώσεων: Χάρης Ανδριανός, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Πάρις Θωμόπουλος, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Νάντια Κοντογιώργη, Κώστας Κορωναίος, Εύη Σαουλίδου, Μιχάλης Σαράντης, Έλενα Τοπαλίδου. Άγγελος Τριανταφύλλου. Χάρης Φραγκούλης, Λυδία Φωτοπούλου, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Νίκος Λεκάκης, Ilya Algaer.

Μουσικοί επί σκηνής Ιάκωβος Παυλόπουλος (κρουστά), Βασίλης Παναγιωτόπουλος (τρομπόνι), Μενέλαος Μωρΐτης (τούμπα), Κώστας Νικολόπουλος (κιθάρα), Γιώργος Δούσος (γκάιντα), Διονύσης Κοκκόλης (τρομπέτα).

Μετάφραση: Γιάννης Αστερής Σκηνοθεσία: Νίκος Καραθάνος Σκηνικά – Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος Κίνηση: Αμάλια Μπένετ Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Μπιτούνη Βοηθός σκηνοθέτης: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου Βοηθοί σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Μυρτώ Λάμπρου, Δημήτρης Αγγελής.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ