H Έντα Γκάμπλερ Ruth Wilson έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

hedda-gabler
ΤΡΙΤΗ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Το αριστούργημα του Ίψεν σε μια νέα σκηνοθεσία του βραβευμένου με Tony σκηνοθέτη, Ivo van Hove.

Δείτε το βίντεο της παράστασης 

Συνεχίζοντας για έβδομη χρονιά την επιτυχημένη συνεργασία του με τη Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο, διασυνδέοντας το κοινό της Αθήνας με το θεατρικό κέντρο της Ευρώπης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα παρουσιάσει, στο πλαίσιο του προγράμματος του National Theatre Live, την «Έντα Γκάμπλερ». Το ιψενικό αριστούργημα, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1891, σε νέα σκηνοθεσία του βραβευμένου με Tony σκηνοθέτη, Ivo van Hove και σε νέα διασκευή του Patrick Marber.

Στον ομώνυμο ρόλο θα δούμε τη Ruth Wilson. Την 34χρονη δις βραβευμένη με Ολιβιέ και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Α' γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά για την ερμηνεία της στο «The Affair», να υποδύεται μια νεαρή γυναίκα εγκλωβισμένη σε ένα βαρετό γάμο και σε μία πληκτική καθημερινότητα, που διψά να αποκτήσει την ελευθερία της, ενώ διασκεδάζει την πλήξη της παίζοντας με τις τύχες των ανθρώπων γύρω της.

Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου του Λονδίνου θα παρουσιαστεί σε απευθείας μετάδοση από το Lyttelton Theatre, με αγγλικούς υπότιτλους.

Σημειώνεται ότι από τις πιο εμβληματικές μεταφορές της «Έντα Γκάμπλερ» στο σελιλόιντ είναι η «Edda» του Trevor Nunn με την Glenda Jackson, αλλά και η τηλεοπτική παραγωγή «Έντα Γκάμπλερ» του BBC με την Ingrid Bergman. Η τελευταία φορά που είδαμε την «Έντα Γκάμπλερ» στην ελληνική σκηνή ήταν το 2015, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, με τη Δήμητρα Ματσούκα στον ομώνυμο ρόλο στο Θέατρο Σημείο.

Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Tηλ 210 7282333.
9 Μαρτίου στις 21:00. Τιμές: Φοιτητές, παιδιά, άνεργοι: € 8 Γενική είσοδος: € 15. Η παράσταση απευθύνεται σε κοινό άνω των 12 ετών.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ