«Das kapital [A model]» στο Σύγχρονο Θέατρο

das-kapital
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Μία αστική όπερα που μουρμουρίζει το τραγούδι των δυτικών μητροπόλεων δια χειρός Ντίνου Νικολάου.

Δείτε το βίντεο της παράστασης

Τρεις φιγούρες κατοικούν ένα pop, δυστοπικό τοπίο στοιχειωμένες από ένα ανεξήγητο αίσθημα δυσθυμίας. Οι μηχανές της μητρόπολης κινούνται ασταμάτητα και ορίζουν το μοτίβο που οι άνθρωποι και τα πράγματα υπάρχουν.

Αυτή είναι η υπόθεση του «Das kapital [A model]» του Ντίνου Νικολάου, που θα κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο σημείωμα της παράστασης:

«Πρόκειται για μία αστική όπερα που μουρμουρίζει το τραγούδι των δυτικών μητροπόλεων. Μέσα από το φίλτρο της ανάγνωσης του «Κεφαλαίου» του Μαρξ εικονογραφείται το ίχνος και ο βιορυθμός του σύγχρονου homo-urbanus… Το Das Kapital [a model] κατασκευασμένο ως ένας cartoon κόσμος αναζητεί τον τρόπο, το πως, σε οριακούς καιρούς ο δυτικός άνθρωπος μπορεί να εφευρίσκει νοήματα και να συνθέτει την ποιητική του».

Ερμηνεύουν οι: Περικλής Ασημακόπουλος, Νίκος Δραγώνας, Φοίβος Παπαδόπουλος. Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Ντίνος Νικολάου. Μουσική σύνθεση: Lowtronik. Σχεδιασμός σκηνικού χώρου: Ντίνος Νικολάου, Μάριος Γαμπιεράκης. Σχεδιασμός κοστουμιών: Μαργαρίτα Δοσούλα. Σχεδιασμός φωτισμών: Μανόλης Βιτσαξάκης.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ