Αυλαία με Σκουρλέτη – Δημητριάδη στο αφιέρωμα του Οδού Κυκλάδων για τον Σαίξπηρ

skourletis-dimitriadis
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ο πρώτος θα παρουσιάσει την «Αντιφώνηση στο πρώτο σονέτο» του δεύτερου τον Απρίλιο με τον Θανάση Ακοκκαλίδη επί σκηνής.

Με το δίδυμο Γιάννη Σκουρλέτη – Δημήτρη Δημητριάδη θα ρίξει αυλαία το αφιέρωμα για τα 400 χρόνια από το θάνατο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που διοργάνωσε τη φετινή σεζόν το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, συμμετέχοντας ενεργά στο «έτος Σαίξπηρ», όπως είχε ανακηρυχθεί επισήμως το 2016.

Μετά το «57 // a passion play» των Γιώργου Κουμεντάκη και Θέμελη Γλυνάτση και το «Amors» των Στεφανίας Γουλιώτη και Αργύρη Πανταζάρα, ο σκηνοθέτης της ομάδας bijoux de kant θα παρουσιάσει την «Αντιφώνηση στο πρώτο σονέτο» του Δημητριάδη, ένα έργο που συνομιλεί με τον Σαίξπηρ και το πρώτο σονέτο του. Επί σκηνής, θα δούμε τον Θανάση Ακοκκαλίδη, ο οποίος συμμετείχε στην έκθεση «As One» της Μαρίνας Αμπράμοβιτς, στην «Οδύσσεια» του Μπομπ Γουίλσον και στο «Πουθενά» του Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Σημειώνεται ότι οι bijoux de kant συνεχίζουν τις παραστάσεις του έργου «Αμάραντα» στο Faust, όπως επίσης και του «Ο γείτονάς μου Ναπολέων Λαπαθιώτης» στο Βijoux de kant hood, το οποίο και θα πραγματοποιήσει μίνι περιοδεία στην ελληνική περιφέρεια.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ