Μάνια Παπαδημητρίου: Νέα παράσταση στον Φούρνο και «πρόβα» για Φεστιβάλ Αθηνών

papadimitrioy
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Θα πρωταγωνιστεί στη «Γυάλα» σε σκηνοθεσία Άσπας Τομπούλη, που θα παρουσιαστεί στα τέλη Μαρτίου.

Με τις παραστάσεις του «Μονόλογος» της Σιμόν Ντε Μποβουάρ σε μετάφραση και σκηνοθεσία Αθηνάς Κεφαλά, με τη συνοδεία της Μαίρης Σκοπελίτη στο τσέλο, να ολοκληρώνονται στα τέλη Φεβρουαρίου στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας-Β’ σκηνή, η Μάνια Παπαδημητρίου ετοιμάζει βαλίτσες για Βέλγιο. Θα παρουσιάσει την παράσταση σε σκηνή των Βρυξελλών στις 18 και 19 Μαρτίου. Νωρίτερα, στις αρχές Μαρτίου (03-05/03) θα ανεβάσει την «Αδαμαντία» του Παναγιώτη Μέντη σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη –παράσταση την οποία πρωτοπαρουσίασε στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν- στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη και στις 9 και 10 Μαρτίου στο Ρέθυμνο.

Και τα θεατρικά σχέδια της ηθοποιού – σκηνοθέτιδας δεν σταματούν εδώ. Στα τέλη Μαρτίου θα πρωταγωνιστήσει στο έργο «Η γυάλα» της Τζένης Δάγκλα, σε σκηνοθεσία Άσπας Τομπούλη, στο Θέατρο Φούρνος. Μαζί της στη σκηνή θα δούμε τον Ευθύμη Χρήστου.

Όπως η ίδια σημειώνει:

«Είναι μια παράσταση για τη σχέση ανάμεσα σε μια γυναίκα και τα προσωπικά της προβλήματα, τα οποία είναι υποχρεωμένη να ζήσει και να αντιμετωπίσει μέσα σε μια εποχή όπου μεγαλύτερα ζητήματα συμβαίνουν γύρω της. Μπορείς να ζεις τη ζωή σου μέσα σε μια γυάλα, όπως σε είχαν συνηθίσει οι γονείς σου; Ή πρέπει να δεις γύρω σου καθαρά τι συμβαίνει και να επαναπροσδιορίσεις τις προτεραιότητες και τα θέλω σου;».

Όσον αφορά στα καλοκαιρινά της σχέδια, η Μάνια Παπαδημητρίου έχει κάνει πρόταση στο Φεστιβάλ Αθηνών για την παρουσίαση ενός έργου με θέμα την αλληλοκατανόηση των διαφορετικών πραγματικοτήτων ανάμεσα στους πολίτες μιας χώρας και στους ξένους. Σε εκείνους που έρχονται από αλλού και ζουν σε hot spots, λόγω πολέμων και καταστροφών. Το έργο έχει τον  «B.OUND - Το σκηνικό που φοβάται».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ