«Η Μέθοδος του Θεόδωρου Τερζόπουλου»: 6ο Διεθνές Εργαστήριο του Θεάτρου Άττις

terzopoulos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Θα πραγματοποιηθεί από 5 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

Καθιερώθηκε σε ετήσια βάση το καλοκαίρι του 2013, με την καθοδήγηση και διδασκαλία του Θεόδωρου Τερζόπουλου και του Σάββα Στρούμπου και φέτος επιστρέφει με την έκτη διοργάνωσή του.

Το 6ο Διεθνές Εργαστήριο του Θεάτρου Άττις με τίτλο «Η Μέθοδος του Θεόδωρου Τερζόπουλου» θα πραγματοποιηθεί από 5 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου. Θα διεξαχθεί σε τρεις κύκλους των 10, 20 και 30 ημερών και απευθύνεται σε σπουδαστές Ακαδημιών Θεάτρου, δραματικών σχολών κι επαγγελματίες ηθοποιούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το βιβλίο της μεθόδου του Θεόδωρου Τερζόπουλου με τίτλο «Η Επιστροφή του Διόνυσου» κυκλοφορεί ήδη στα ελληνικά και στα ρωσικά, ενώ είναι υπό έκδοση στα γερμανικά, τουρκικά, πολωνικά, κινέζικα, κορεάτικα και αγγλικά.

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος είναι επίτιμος καθηγητής σε πολλές Ακαδημίες Θεάτρου και η Μέθοδός του είναι παγκοσμίως γνωστή, καθώς διδάσκεται στην Κεντρική Ακαδημία Θεάτρου του Πεκίνου, την Ακαδημία Θεάτρου της Αγίας Πετρούπολης, την Εθνική Ακαδημία Θεάτρου της Ρώμης Silvio d’ Amico, το Ινστιτούτο Γκροτόφσκι στην Πολωνία και αλλού, ως μέρος της βασικής εκπαίδευσης των ηθοποιών. Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος και η Ομάδα Άττις μέσα σε 30 χρόνια έχουν πραγματοποιήσει περισσότερα από 400 εργαστήρια στις σημαντικότερες Ακαδημίες, σχολές, διεθνή φεστιβάλ και θέατρα του εξωτερικού Η Μέθοδος του Θεόδωρου Τερζόπουλου έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνας θεωρητικών του θεάτρου σε πολλές χώρες.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017