Ο «Καλιγούλας» από τον Πειραιά στη Θεσσαλονίκη

kaligoulas
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η παράσταση της Αλίκης Δανέζη-Knutsen θα μετακομίσει από 21 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

Στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μουσικής, θα βρεθεί από 21 Απριλίου, η επιτυχημένη παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, «Καλιγούλας». Το ίσως πιο γνωστό έργο του Αλμπέρ Καμύ σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη-Knutsen με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο θα παρουσιαστεί για τρεις βραδιές στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1.

Θυμίζουμε την υπόθεση: Ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Καλιγούλας οδηγείται στα όρια της παράνοιας μετά την απώλεια της αδελφής και ερωμένης του, Δρουσίλλας. Η βία, οι συγκρούσεις, οι πλεκτάνες, οι διαξιφισμοί με τους Πατρίκιους, συνθέτουν ένα ασφυκτικό σκηνικό το οποίο ο ίδιος, επί της ουσίας, δημιουργεί προκειμένου να προκαλέσει τον θάνατό του. Γίνεται καθρέφτης της κοινωνίας γύρω του και ενσαρκώνει με απόλυτη συνείδηση τον παραλογισμό της ύπαρξης και το ανέφικτο της ευτυχίας. Ο Καλιγούλας είναι η ιστορία μιας “ανώτερης” αυτοκτονίας.

Μετάφραση Φρανσουάζ Αρβανίτη Σκηνικά Πάρις Μέξης Κοστούμια Μαρίνα Χατζηλουκά Φωτισμοί Αλέκος Γιάνναρος Μουσική Blaine Reininger Κίνηση Νίκος Δραγώνας Βοηθός Σκηνοθέτη Βένια Σταματιάδη Πρωτότυπη μουσική live επί σκηνής, ο Blaine Reininger των Tuxedomoon.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Στέλα Φυρογένη, Κώστας Αρζόγλου, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Μιχάλης Αφολάνιο, Αριστοτέλης Αποσκίτης, Χάρης Εμμανουήλ, Δημήτρης Λιόλιος, Στράτος Σωπύλης, Κώστας Λάσκος, Δημήτρης Κίτσος Παραγωγή Stefi Theaterworks.

Info
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1)
21 – 23 Απριλίου στις 21.00. Εισιτήρια: 18€, 15€, 12€*, 8€ (μειωμένης ορατότητας)* Τιμή και για μειωμένο εισιτήριο.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017