«Ρίτα & Ντύλαν & Φαίδρος & Φάμκε» από τον Γρηγόρη Χατζάκη στο «Σύγχρονο» – Bίντεο πρόβας

xatzakis
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Διασκευάζει και σκηνοθετεί το νέο, ακυκλοφόρητο έργο του Αύγουστου Κορτώ.

Δείτε το βίντεο της παράστασης

 

Πρεμιέρα θα κάνει στις 20 Απριλίου στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου, η νέα σκηνοθετική δουλειά του Γρηγόρη Χατζάκη με τίτλο «Ρίτα & Ντύλαν & Φαίδρος & Φάμκε». Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά του νέου ακυκλοφόρητου έργου του Αύγουστου Κορτώ, μία μεταμοντέρνα κομεντί που εξελίσσεται γύρω από τη ζωή τεσσάρων ηρώων και αφορά τον έρωτα στα χρόνια του διαδικτύου.

Ο Ντύλαν είναι ένας τριαντάρης που ζει μια βαρετή καθημερινότητα, εργαζόμενος σε ταξιδιωτικό γραφείο. Ερωτεύεται τη Ρίτα, ή καλύτερα το ψεύτικο προφίλ της στο Instagram. Παράλληλα, η Φάμκε, η χήρα μητέρα του Ντύλαν διατείνεται ότι είχε ερωτική σχέση με τον Μπομπ Ντύλαν και ότι ο γιος της αποτελεί καρπό του έρωτά τους. Μέσω Facebook, η Φάμκε γνωρίζει ένα μέντιουμ, τον Φαίδρο, ο οποίος της αποκαλύπτει ότι ο νεκρός σύζυγός της έχει πάρει την μορφή του φίκου που έχει στο μπαλκόνι της… Η συνέχεια επί σκηνής…

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Χάρης Ασημακόπουλος Χρήστος Καπενής Στεφανία Κριεζή Βαλέρια Χριστοδουλίδου.

Διασκευή: Γρηγόρης Χατζάκης, Χρήστος Καπενής, Στεφανία Κριεζή. Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης. Σκηνικά: Ζωή Αρβανίτη. Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου. Μουσική: Βύρων Κατρίτσης. Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Κολιοφώτη. Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκα.

Σημειώνεται ότι ο Γρηγόρης Χατζάκης παρουσιάζει αυτή την περίοδο την «Φανταστικότητα» στο Πόλη Θέατρο και την παιδική παράσταση «Ο βασιλιάς Ύπνος» στο Σύγχρονο Θέατρο, ενώ η «Κατερίνα» του Αύγουστου Κορτώ συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017