Blitz και Vasistas ταξιδεύουν στο Μοντρέιγ της Γαλλίας

blitz6amelg7926 Elina Giounanli
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Και οι δύο ομάδες θα δώσουν παραστάσεις στο Nouveau théâtre de Montreuil.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

Από τις σημαντικότερες ομάδες της ελληνικής θεατρικής σκηνής και περφόρμανς με διεθνή πορεία, η BlitzTheatreGroup και η Vasistas ετοιμάζουν βαλίτσες για τη Γαλλία και συγκεκριμένα για το Μοντρέιγ. Και οι δύο θα βρεθούν στη σκηνή του Nouveau théâtre de Montreuil, όπου θα παρουσιάσουν δύο επιτυχημένα έργα τους, που έχουμε απολαύσει εντός ελληνικών συνόρων.

Στις 23 με 28 Φεβρουαρίου η BlitzTheatreGroup, που σχηματίστηκε στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του 2004, από τους Γιώργο Βαλαή, Αγγελική Παπούλια και Χρήστο Πασσαλή, θα ανεβάσει το «6 a.m. How to disappear completely». Μια παράσταση, σε παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, για την κρυμμένη εκείνη πνευματικότητα, χωρίς την οποία η ζωή μοιάζει με επιβίωση. Για την προσπάθεια του ανθρώπου να «πιάσει» τον ουρανό, τη στιγμή που ξεπερνιέται το όριο και ανατέλλει κάτι νέο. Κι όλα αυτά ιδωμένα μέσα από τους καταληψίες ενός ερειπωμένου εργοταξίου, που χρησιμοποιούν τα απομεινάρια του παρελθόντος για να χτίσουν στη θέση του τη Γη της Επαγγελίας…

Στις 28 του μήνα τη σκυτάλη θα λάβει η ομάδα των Vasistas, που ίδρυσε το 2005 η σκηνοθέτις Αργυρώ Χιώτη μαζί με τις Νάιμα Καρμπαχάλ και Αριάν Λαμπέντ, η οποία μέχρι και τις 3 Μαρτίου θα παρουσιάσει το «Domino». Μία βουβή χορογραφία -βασισμένη στο έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Παιχνίδια σφαγής»- για το παρόν που μας διαφεύγει και για το αόριστο μέλλον, που πραγματεύεται το θέμα της επιδημικής κατάρρευσης, μιας αλυσιδωτής αντίδρασης που οδηγεί σε γενικευμένη κατάσταση «επείγοντος», εστιάζοντας στους επιζώντες.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ