«La Strada» του Fellini στη σκηνή με τη μαγεία του Cirque du Soleil

la-strada
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Το βραβευμένο με Όσκαρ δράμα του Ιταλού σκηνοθέτη θα γίνει θεατρική παράσταση στη Λονδρέζικη σκηνή με τους κορυφαίους χορευτές του Cirque du Soleil, Audrey Brisson και Bart Soroczynski να πρωταγωνιστούν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

Ήταν το 1954, όταν το νεορεαλιστικό δράμα του Federico Fellini, «La Strada», σε μουσική του Nino Rota έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες με τους Giulietta Masina, Anthony Quinn και Richard Basehart επί της οθόνης. Η ιστορία του αποτελεί μια παραβολή για τη ζωή των πλανόδιων καλλιτεχνών και περιστρέφεται γύρω από την αφελή Τσελσομίνα που γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από έναν κτηνώδη περιπλανώμενο τσιρκολάνο.

Δύο χρόνια μετά, το 1956, το «La Strada» έλαβε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την κατέταξε στην πρώτη δεκάδα στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Το 1969, μάλιστα, μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι, υπό τη μορφή μιούζικαλ, στο Broadway, χωρίς ωστόσο να σημειώσει ιδιαίτερη επιτυχία.

Σήμερα, δεκαετίες μετά, η ταινία – σταθμός γίνεται ξανά παράσταση δια χειρός του συνθέτη Benji Bower και της σκηνοθέτιδας Sally Cookson, με τους κορυφαίους χορευτές του Cirque du Soleil, Audrey Brisson και Bart Soroczynski να πρωταγωνιστούν. Η πρεμιέρα της θα δοθεί στις 30 Μαΐου στο The Other Palace του Λονδίνου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017