Το Nederlands Dans Theater ξανά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ndt-isinguliere-odyseecrahi-rezvani
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η κορυφαία ομάδα σύγχρονου χορού από την Ολλανδία έρχεται και πάλι στην Αθήνα με τρεις χορογραφίες, μία εκ των οποίων αποτελεί τη νέα δουλειά της.

Η τελευταία φορά που απολαύσαμε το φημισμένο Nederlands Dans Theater (NDT I) επί ελληνικού εδάφους ήταν τον Μάρτιο του 2015 στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Στην κατάμεστη αίθουσά του χόρεψε τρία έργα του: το «Stop Motion», το «Kleines Requiem» και το «Solo Echo».

Δύο χρόνια μετά, η πρωτοποριακή ομάδα σύγχρονου χορού από την Ολλανδία -ιδρύθηκε το 1978 και τελεί από το 2011 υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του χορογράφου Paul Lightfoot- επιστρέφει στη χώρα μας και στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής για να παρουσιάσει τρεις χορογραφίες, μία εκ των οποίων αποτελεί τη νέα δουλειά της.

Θα ερμηνεύσει τη νέα χορογραφία με τίτλο «Singulière Odyssée» των León και Lightfoot που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις 2 Φεβρουαρίου 2017 στη Χάγη. Η χορογραφία βασίζεται στην καινούργια μουσική δημιουργία «Exiles» του διεθνούς φήμης σύγχρονου συνθέτη Max Richter.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης το έργο «Shut Eye» της Sol León και του Paul Lightfoot και τη χορογραφία «The Statement» της Crystal Pite.

Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
210 7282333.
3, 4, 5 Μαρτίου 2017 στις 20:00. Τιμές: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 7,5 Πολύτεκνοι, 65+: € 9,5 Ζώνη Γ: € 14 Ζώνη Β: € 25 Ζώνη Α: € 35 Διακεκριμένη Ζώνη: € 50.