Ανοιξιάτικο εργαστήριο υποκριτικής από τους bijoux de kant

bijoux
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Η Ηλέκτρα Ελληνικιώτη θα πραγματοποιήσει από 20 Μαρτίου στο bijoux de kant hood το εργαστήρι «με τη γλώσσα γεμάτη έρωτα και αγωνία».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

«Με τη γλώσσα γεμάτη έρωτα και αγωνία» ενάντια στον συντηρητισμό και την καταπίεση των αισθήσεων, οι ήρωες του μεγάλου Ισπανού θεατρικού συγγραφέα και ποιητή, κάνουν λέξεις τα πάθη του σώματος. Ήρωες φτιαγμένοι από αγάπη και θάνατο, δε διστάζουν για το πρώτο να συναντήσουν το δεύτερο. Οι χαρακτήρες του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, δημιουργήματα μιας σπάνιας ποιητικής γλώσσας, με τις πιο λυρικές εκφράσεις του παγκόσμιου ρεπερτορίου, έχουν στη βάση ένα καταπιεσμένο σώμα, που αποζητά να ζήσει και να εκφραστεί. Γι’ αυτό και αποτελούν τον πιο γόνιμο τόπο για να συναντηθεί ο σύγχρονος ερμηνευτής με αυτή τη «μυστήρια δύναμη που όλοι νιώθουμε και που κανένας φιλόσοφος δεν εξήγησε ποτέ».

Ο υπερρεαλισμός, η μουσική, οι ανεκπλήρωτοι έρωτες, τα ταξίδια στην επαρχία, η ποίηση, η άνοδος του φασισμού, τα νιάτα είναι μόνο μερικά από τα κομμάτια που συνθέτουν το Λόρκα και το έργο του.

Σημειώνεται ότι το ανοιξιάτικο εργαστήριο υποκριτικής που διοργανώνουν οι bijoux de kant απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών και performers. Για την εγγραφή απαιτείται η αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος μέχρι την Παρασκευή 17 Μαρτίου. Το εργαστήριο θα καταλήξει σε παράσταση.

Η Ηλέκτρα Ελληνικιώτη

Γεννημένη το 1987. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σκηνοθέτης στον θέατρο και τον κινηματογράφο. Είναι μέλος της ομάδας bijoux de kant, που δραστηριοποιείται στο θέατρο, τα εικαστικά, την performance και τον κινηματογράφο. Έχει συνεργαστεί ως σκηνοθέτης και βοηθός σκηνοθέτης με το θέατρο του Νέου Κόσμου, το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το θέατρο Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής, το θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Το 2016 έγραψε και σκηνοθέτησε τη μικρού μήκους ταινία «Η ομορφότερη ιστορία του κόσμου», που έκανε την ελληνική πρεμιέρα της στο 22 Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Info
Περίοδος εργαστηρίου: Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 - Δευτέρα 29 Μαϊου 2017. Ημέρα εργαστηρίου: Δευτέρα. Ωράριο: 15.30 - 18.30. Ώρες διδασκαλίας: 30. Τόπος διεξαγωγης: Αθηνάς 10, Μοναστηράκι. Πληροφορίες - εγγραφές: [email protected], 6944094787 (ώρες επικοινωνίας: 12.00- 21.00).

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ