Πρεμιέρα για το «Μάνα Κουράγιο» από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο στη Ρωσία

terzopoulos1 Johanna Weber
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης θα παρουσιάσει από 24 Φεβρουαρίου το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ στο Θέατρο Αλεξαντρίνσκι στην Αγία Πετρούπολη.

Μετά τον «Οιδίποδα Τύραννο», που παιζόταν επί επτά χρόνια και «Το Τέλος του Παιχνιδιού» που βρίσκεται ακόμη στο ρεπερτόριο του θεάτρου, ο Θεόδωρος Τερζόπουλος ετοιμάζεται για την τρίτη παράσταση που θα ανεβάσει στο Θέατρο Αλεξαντρίσνσκι στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία.

Johanna Weber

Από 24 Φεβρουαρίου, θα παρουσιάσει το «Μάνα Κουράγιο» του Μπέρτολτ Μπρεχτ με έναν εκλεκτό θίασο βετεράνων Ρώσων ηθοποιών και ηθοποιών της νεότερης γενιάς, στο Θέατρο Αλεξαντρίνσκι -το Εθνικό Θέατρο της Ρωσίας- στην Αγία Πετρούπολη.

Johanna Weber

Ο Τερζόπουλος, εκτός από τη σκηνοθεσία, θα αναλάβει τη σκηνογραφία και τους φωτισμούς της παράστασης, με βοηθό σκηνοθέτη τον σταθερό συνεργάτη του, Σάββα Στρούμπο. Τα κοστούμια σχεδίασε η ενδυματολόγος Anastasia Nefedova.

Σημειώνεται ότι η παράσταση εντάσσεται στο διεθνές project του διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη «ΑΤΑΦΟΙ ΝΕΚΡΟΙ», που εγκαινιάστηκε στο Θέατρο Άττις στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2015 με τη συμμετοχή 21 νέων ποιητών που έγραψαν ποιήματα ειδικά πάνω στο θέμα και συνεχίστηκε το φθινόπωρο του 2015 στο Wilma Theatre στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ με την παράσταση «Αντιγόνη».

Johanna Weber

Ακολουθεί το Columbia University της Νέας Υόρκης με διαλέξεις σε συνεργασία με την καθηγήτρια Karen Van Dyck, προχωρεί με τη «Μάνα Κουράγιο» στο Θέατρο Αλεξαντρίνσκι στην Αγία Πετρούπολη και θ' αναπτυχθεί στo Electrotheatre Stanislavski στη Μόσχα το 2018 με μια νέα συνάντηση- συνομιλία ποιητών από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, που γράφουν ποιήματα πάνω στο θέμα των Άταφων Νεκρών .

Johanna Weber

Θυμίζουμε ότι ο Θεόδωρος Τερζόπουλος παρουσιάζει αυτή την περίοδο το «Ανκόρ» στο Θέατρο Άττις.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ