«Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» σε πανελλήνια πρώτη από την Ιόλη Ανδρεάδη στο Νέο Κόσμο

ola-auta-ta-uperoxa-pragmata5
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Πρώτες φωτογραφίες από το πολυβραβευμένο έργο του Duncan Macmillan και του Johnny Donahoe, που θα κάνει πρεμιέρα 10 Μαρτίου με την Μελίνα Θεοχαρίδου επί δκηνής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

Η μαμά ενός επτάχρονου κοριτσιού κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. «Ήταν κάτι εντελώς ανόητο, κάτι που συμβαίνει όταν κάποιος δεν μπορεί με τίποτα να είναι ευτυχισμένος», της είπαν. Το κοριτσάκι θέλοντας να βοηθήσει τη μητέρα του ξεκινάει μια λίστα με κάθε υπέροχο πράγμα στον κόσμο για το οποίο αξίζει κανείς να ζει. Ενήλικας πια, έρχεται να διηγηθεί την ιστορία της, παρακινώντας το κοινό να παίξει τους υπόλοιπους χαρακτήρες της ζωής της.

Αυτή είναι η υπόθεση του  πολυβραβευμένου έργου του Duncan Macmillan και του Johnny Donahoe, «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα», που θα παρουσιαστεί σε πανελλήνια πρώτη από 10 Μαρτίου στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Τη σκηνοθεσία του θα αναλάβει η Ιόλη Ανδρεάδη, με την Μελίνα Θεοχαρίδου επί σκηνής να επιστρέφει στη χώρα μετά από 14 χρόνια για να ερμηνεύσει τον κεντρικό ρόλο.

Οι οδηγίες των συγγραφέων όσον αφορά στην παρουσίαση του έργου τους, που έκανε πρεμιέρα το 2013 στην Αγγλία,είναι σαφείς: μια άδεια σκηνή, ένας ηθοποιός αντιμέτωπος με το κοινό του, ένας μόνο φωτισμός, καμία σκηνική αλλαγή, ταύτιση του κειμένου με την ηλικία και τις εμπειρίες του ηθοποιού και πλήρης προσαρμογή των πολιτισμικών στοιχείων στη χώρα που το έργο παριστάνεται. Μόνο έτσι ανθίζουν όλα τα χρώματα αυτής της διαδραστικής και απογυμνωμένης θεατρικής εμπειρίας.

Συντελεστές
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος Προσαρμογή κειμένου: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης Σκηνοθεσία - Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη Σκηνικός χώρος - Κοστούμι: Δήμητρα Λιάκουρα Φωτισμός: Χριστίνα Θανάσουλα Χειρισμός Φωτισμού: Τάσος Μαργαρίτης Φωτογραφία αφίσας: Χρίστος Παναγίδης Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ. Μια συμπαραγωγή με την OliviosK ΠαραγωγέςTM. Η άδεια για την από σκηνής θεάτρου παρουσίαση του έργου χορηγήθηκε από την Ελληνική εταιρία THE ARTBASSADOR/Performing Arts Management (theartbassador.gr) για λογαριασμό του Συγγραφέα Duncan Macmillan και του Ατζέντη του CASAROTTO RAMSAY & ASSOCIATES LTD (casarotto.co.uk/) . Το κείμενο της παράστασης κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική.

Θυμίζουμε ότι η Ιόλη Ανδρεάδη και η Μελίνα Θεοχαρίδου συνεργάστηκαν τελευταία φορά το 2011 στην παράσταση «The Return of the Exile» σε κείμενο και σκηνοθεσία της πρώτης και με τη δεύτερη στο θίασο. Η παράσταση ανέβηκε στο Λονδίνο στην εναρκτήρια χρονιά του Yard Theatre.

Η επόμενη σκηνοθετική δουλειά της Ιόλης Ανδρεάδη θα είναι πάνω στον Ιώνα του Ευριπίδη για λογαριασμό του 60ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Info
Θέατρο Νέου Κόσμου: Αντισθένους 7 και Θαρύπου – Κάτω Χώρος.
10 Μαρτίου έως 9 Απριλίου 2017. Τετάρτη έως Σάββατο 21.15 & Κυριακή 19.00. Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη - Παρασκευή: €12 κανονικό, €10 φοιτητικό/μειωμένο, €8 ανέργων, Σάββατο & Κυριακή: €13 κανονικό, €10 φοιτητικό/μειωμένο/ανέργων. Για ηλεκτρονική αγορά πριν την πρεμιέρα: € 10 κανονικό, € 8 μειωμένο. Προπώληση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017