Οι «Εσωτερικές Ειδήσεις» του Μάριου Ποντίκα στο Underground

eidiseis-5
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ιστορίες που φέρνουν μνήμες και γεννούν ερωτηματικά. Ποιοι ήμασταν και ποιοι είμαστε σαν κοινωνικά όντα; Τελικά κατά πόσον έχουμε προχωρήσει

«Ξεκινώντας από τα κωμικοτραγικά βιώματα ενός απάνθρωπα αποσπασματικού αγώνα για επιβίωση, φτάνω να διαπιστώσω ότι αυτό που ονομάζουμε ζωή, δεν είναι άλλο από την απομίμησή της. Μέρα με τη μέρα απομακρυνόμαστε από την ελπίδα να δούμε το αληθινό μας πρόσωπο, μέρα με τη μέρα συνηθίζουμε να κρυβόμαστε πίσω από κάποιο άλλο που δεν είναι το δικό μας. Παίζουμε ρόλους που, ίσως, δε μας ταιριάζουν. Αποχτάμε συνήθειες που δεν είχαμε την ψυχραιμία να κριτικάρουμε και σκέψεις που δεν είχαμε το χρόνο να φωτίσουμε. Τρέχουμε πίσω από στόχους που άλλοι μας όρισαν και θεωρούμε αναμφισβήτητα (ποιος ξέρει από πόσες και ποιες ανασφάλειες) εκείνα για τα οποία θα 'πρεπε, ίσως, να αμφιβάλουμε. Δεχόμαστε μόνο και δε ρωτάμε πια. Δεν αμφιβάλλουμε»,

Αυτά γράφει ο Μάριος Ποντίκας για το έργο του, «Εσωτερικές Ειδήσεις». Ένα θεατρικό που συνεχίζει να αποπνέει ρεαλισμό και να μας φέρνει, μέσω του καυστικού χιούμορ, αντιμέτωπους με την κοινωνική και πολιτική μας πραγματικότητα.

Θα παρουσιαστεί στη σκηνή του Θεάτρου Underground από 1η Μαρτίου σε σκηνοθεσία της Μαρίας Καμάνη, με τους ηθοποιούς να ξεδιπλώνουν στο σανίδι γεγονότα μέσα από μια καθημερινή αναζήτηση. Οι ήρωες προσπαθούν να καλύψουν το κενό που νοιώθουν μέσα από το γέλιο, την τρέλα και την αλήθειά τους. Αυτή την αλήθεια θέλουν να μοιραστούν μαζί μας.

Ερμηνεύουν οι: Καλλιόπη Καραμάνη, Νάντια Περιστεροπούλου, Παύλος Βησσαρίων,  Φαλούτσος. Βοηθός σκηνοθέτη Αντώνης Παναγόπουλος Μουσική επιμέλεια: Maria Panosian Σχεδιασμός Φώτων: Αλέξανδος Αλεξάνδρου.

Info
Θέατρο Underground: Πλατεία Κοραή 4 (υπόγεια στοά), είσοδος από τον κινηματογράφο Άστυ, τηλ.: 2130370342, 6930720843.
Από 1η Μαρτίου κάθε Τετάρτη στις 21.00. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ, 5 ευρώ ανέργων & φοιτητικό.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017