«Τρεις ψηλές γυναίκες» στη σκηνή του Οδού Κεφαλληνίας

treis-psiles
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Πρεμιέρα 8 Μαρτίου για το κωμικοτραγικό έργο του Έντουαρντ Άλμπυ με τις Μπέττυ Αρβανίτη, Μαρία Κεχαγιόγλου και Νεφέλη Κουρή να πρωταγωνιστούν.

Δείτε το βίντεο της παράστασης

 

Με το έργο του Έντουαρντ Άλμπυ «Τρεις ψηλές γυναίκες» συνεχίζει η Μπέττυ Αρβανίτη τον εορτασμό των 30 χρόνων ζωής και δράσης του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας. Πρόκειται για ένα έργο που με πολύ χιούμορ, μα και ταυτόχρονα σκληρότητα και ειλικρινεία περνάει από το θέμα των διαπροσωπικών σχέσεων, όπως ο ίδιος ο συγγραφέας το ανέπτυξε σε προηγούμενα έργα του («Ευαίσθητη ισορροπία», «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ»), στην αντιμετώπιση ενός πολύ σημαντικού προβλήματος της εποχής μας: την αυτογνωσία.

Πρωτοπαίχθηκε στην Ελλάδα το 1995 από το θίασο Ελένης Χατζηαργύρη, Ζωής Λάσκαρη και Κατερίνας Μαραγκού σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά και τώρα θα παρουσιαστεί ξανά με τις Αρβανίτη, Μαρία Κεχαγιόγλου και Νεφέλη Κουρή επί σκηνής υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Άρη Τρουπάκη. Ο ίδιος σημειώνει σχετικά με το έργο:

«Οι Τρεις ψηλές γυναίκες αφορούν στη συνάντηση μιας 91χρονης με δυο άλλες,  που η καθεμιά ενσαρκώνει μια νεότερη ηλικία της,εκείνη των 52 και εκείνη των 26 χρόνων. Παρά τα όσα θα περίμενε κανείς, δεν υπάρχει καμιά  ατμόσφαιρα απολογισμού, αναπόλησης ή νοσταλγίας. Η ηλικιωμένη έρχεται αντιμέτωπη με τα αναπάντητα ερωτήματα της ζωής της, παλεύοντας λυσσαλέα μέχρι τέλους να δώσει νόημα σε κάθε παράλογη ή φριχτή της πράξη, να φέρει πίσω σχεδόν με κυριολεκτικούς όρους, όσα της γλίστρησαν μέσα από τα χέρια και επιμένοντας να αποκρύπτει άλλα που θα μείνουν για πάντα άγνωστα. Η 26χρονη κοπέλα που υπήρξε κάποτε, η 52χρονη στην οποία βλέπει το δικό  της μεσήλικα εαυτό και το αμείλικτο τωρινό της είδωλο, παλεύουν για εκείνο που υπήρξε ο πρωταρχικός της σκοπός καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής της, για την επικράτηση. Ολη τούτη η τεθλασμένη πορεία των 91 χρόνων είναι εμποτισμένη με το μαύρο, αιρετικό χιούμορ του Άλμπυ που σε κάποιες στιγμές πετυχαίνει εκείνο που κάνει ο χρόνος στις δικές μας ζωές. Να μοιάζουν οι μεγαλύτερες θύελλες που μας σάρωσαν, κοιτώντας τις από μακριά, με το δροσερό αεράκι που μας έδωσε ανάσα και κουράγιο να συνεχίσουμε τη δίχως νόημα αναζήτηση του δικού μας νοήματος…».

Mετάφραση: Eρρίκος Μπελιές. Σκηνικά – κοστούμια: Eλένη Μανολωπούλου. Σχεδιασμοί φώτων: Aλέκος Αναστασίου.

Info
Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας - Α΄σκηνή: Κεφαλληνίας 16 Κυψέλη, Τηλ. 210.8838727.
Από 8 Μαρτίου κάθε Τετάρτη & Κυριακή στις 8.00μμ, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 9.00μμ. Τιμές: Tετάρτη & Πέμπτη 13 ευρώ,Παρασκευή & Κυριακή 16 ευρώ, Σάββατο 18 ευρώ, Φοιτητικό 10 ευρώ.

           ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017