Το «Ωραία μου κυρία» επιστρέφει στο Broadway 25 χρόνια μετά

oraia-mou-kuria
ΤΡΙΤΗ, 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Το δημοφιλές μιούζικαλ των Lerner & Loewe του 1956 θα επιστρέψει τον Απρίλιο του 2018 στο περίφημο θέατρο της Νέας Υόρκης.

Από τα πιο δημοφιλή, επιτυχημένα και πολυαγαπημένα μιούζικαλ -όχι μόνο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο-, το «Ωραία μου κυρία» σε στίχους του Alan Jay Lerner, μουσική του Frederick Loewe και σκηνοθεσία Moss Hart πρωτοπαρουσιάστηκε στο Broadway το 1956 με τους Rex Harrison και Audrey Hepburn επί σκηνής. Η επιτυχία που σημείωσε ήταν μεγάλη: 2.717 παραστάσεις και έξι βραβεία Tony.

Οκτώ χρόνια μετά, μεταφέρθηκε στο σελιλόιντ από τον George Cukor και πάλι με τους δύο ηθοποιούς να πρωταγωνιστούν και βραβεύτηκε με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ενώ συνολικά κέρδισε οκτώ χρυσά αγαλματίδια.

Τώρα, 25 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία παρουσίασή του στο Broadway, το «Ωραία μου κυρία» θα επιστρέψει τον Απρίλιο του 2018 στο περίφημο θέατρο της Νέας Υόρκης. Τη σκηνοθεσία του θα αναλάβει ο βραβευμένος με Tony, Bartlett Sher. Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό ποια ονόματα θα απαρτίζουν τον θίασο.

Βασισμένη στο έργο «Πυγμαλίων» του George Bernard Shaw, η υπόθεση του μιούζικαλ έχεις ως εξής:

Ένα βροχερό απόγευμα έξω από το Κόβεντ Γκάρντεν μια ατημέλητη, λαϊκή και αμόρφωτη κοπέλα που δουλεύει σαν πλανόδια ανθοπώλιδα, η Eliza Doolittleσυναντά τον περίφημο καθηγητή φωνητικής Henry Higgins και το φίλο του, συνταγματάρχη Hugh Pickering. Οι δύο άντρες συζητούν για τις διαφορές των κοινωνικών τάξεων και καταλήγουν να στοιχηματίσουν αν η Eliza μπορεί να μεταμορφωθεί σε κυρία της υψηλής κοινωνίας, απλά διδάσκοντάς της σωστά αγγλικά. Το πείραμα μπαίνει σε εφαρμογή, για να φέρει τους δύο ξένους γρήγορα κοντά. Η μεταξύ τους επιρροή αποδεικνύεται αμοιβαία και όχι μονόπλευρη, και οι δύο θα έρθουν σε επαφή με μια άγνωστη μέχρι τότε σε αυτούς πραγματικότητα, για να καταλήξουν ερωτευμένοι.

Θυμίζουμε ότι το «Ωραία μου κυρία» παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στην αθηναϊκή σκηνή, στο Πάνθεον, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα με την Δήμητρα Ματσούκα στον ομώνυμο ρόλο.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ