Έρχεται τον Μάιο στο Φεστιβάλ Αθηνών το 10ο Bob Theatre Festival

scrarchnight4
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Και μαζί του ο διαγωνισμός – θεσμός Scratch Night, με την υποβολή αιτήσεων να έχει ήδη ξεκινήσει.

Μια δεκαετία ζωής συμπληρώνει φέτος το Bob Theatre Festival, το νεανικό θεατρικό φεστιβάλ, εμπνευστής του οποίου είναι ο Γιάννης Σαρακατσάνης, ηθοποιός -σκηνοθέτης της ομάδας AbOvo, και θα γιορτάσει τα γενέθλιά του με την 10η διοργάνωσή του. Φέτος, θα διεξαχθεί από 22 έως 28 Μαΐου και θα μετακομίσει από το Bios, όπου λάμβανε χώρα στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί για 8η χρονιά το Scratch Night, ο διαγωνισμός – θεσμός, που παρέχει τη δυνατότητα σε νέες ή νεοσύστατες ομάδες να δοκιμάζουν αναίμακτα τις δυνατότητές τους- σε ιδανικές συνθήκες- μπροστά σε φεστιβαλικό κοινό. Και αυτή τη χρονιά, απευθύνεται σε νέους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και συγγραφείς. Για πρώτη φορά, όμως, έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής και μεμονωμένοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες, που δεν ανήκουν σε κάποια ομάδα.

Η υποβολή αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα του Bob Theatre Festival http://www.bobfestival.gr και να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση. Στην περίπτωση των μεμονωμένων καλλιτεχνών, προβλέπεται ειδικό workshop με στόχο να δημιουργηθούν οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στο φετινό διαγωνισμό.

Τα διαγωνιζόμενα Scratch θα παιχτούν μπροστά στο κοινό του Bob Theatre Festival, το οποίο - μαζί με την επιτροπή του Bob- θα αναδείξουν το καλύτερο. Οι νικητές θα κερδίσουν χρηματικό έπαθλο 1.000€ καθώς και ένα σεμινάριο παραγωγής και δραματουργίας ώστε να εξελίξουν την ιδέα τους σε ολοκληρωμένη παράσταση και να την ανεβάσουν σε αθηναϊκό θέατρο την ερχόμενη σεζόν. 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το διαγωνισμό: 9/4/2017

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το workshop

μεμονωμένων ηθοποιών/σκηνοθετών: 24/3/2017

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ