Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος με «Το Τίμημα» του Άρθουρ Μίλερ στο Ιλίσια

mixalakopoulos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα τη νέα σεζόν, 2017-2018.

Από τα ωραιότερα και λιγότερα ανεβασμένα έργα του Άρθουρ Μίλερ, που αποτέλεσε την, ίσως, μεγαλύτερη επιτυχία του στο Broadway μετά τον «Θάνατο του Εμποράκου», «Το Τίμημα» θα παρουσιαστεί με τη νέα σεζόν 2017-2018 στο Θέατρο Ιλίσια.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος θα είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης, τον οποίο θα δούμε στον ρόλο του Gregory Solomon, ενός πανούργου Ρωσοεβραίου εμπόρου αντικών, που μπαίνει στον δρόμο του Victor Franz. Ενός άντρα, που επιστρέφει τρεις δεκαετίες μετά, στο πατρικό του σπίτι για να πουλήσει ό,τι έχει απομείνει. Παλεύει με το παρελθόν του και τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, τότε που είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει το όνειρό του να μορφωθεί για χάρη του πατέρα του και της οικογενειακής περιουσίας που είχε χαθεί με το αμερικανό κραχ του ’29.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα δράμα που μιλάει για τη στιγμή εκείνη που κάποιος βιώνει το δίλημμα ανάμεσα στο προσωπικό καλό και εκείνο της οικογένειάς του και φυσικά για το τίμημα της κάθε προσωπικής απόφασης στη μετέπειτα ζωή μας. Μία διαχρονική ιστορία συμφιλίωσης με το παρελθόν και ελπίδας για το μέλλον.

«Το Τίμημα», έργο-έμβλημα που έγραψε ο Μίλερ το 1967 και ανέβηκε πρώτη φορά στο Broadway το Φεβρουάριο του 1968, σημειώνοντας τότε ένα ρεκόρ 429 παραστάσεων με τον Harold Gary στο ρόλο του Solomon. Αυτή την περίοδο παρουσιάζεται και πάλι στο περίφημο θέατρο της Νέας Υόρκης σε σκηνοθεσία Terry Kinney με τους Mark Ruffalo, Tony Shaloub και Danny DeVito να πρωταγωνιστούν.

Να σημειωθεί ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η διανομή που θα περιλαμβάνει δυνατά ονόματα της ελληνικής θεατρικής σκηνής, καθώς και όλοι οι συντελεστές που θα ζωντανέψουν το έργο του Μίλερ στη σκηνή του Ιλίσια.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ