Έτοιμη η διανομή για τους κατά Άρη Μπινιάρη «Πέρσες» που θα δούμε στην Επίδαυρο

mpiniaris
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η αισχύλεια τραγωδία θα αποτελέσει την καλοκαιρινή παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Με το σπουδαιότερο αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου, που θεωρείται η παλαιότερη σωζόμενη τραγωδία, τους «Πέρσες» θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην Επίδαυρο ο Άρης Μπινιάρης. Η αισχύλεια τραγωδία θα αποτελέσει την καλοκαιρινή παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, το οποίο θα συμμετέχει στο φετινό πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Επί σκηνής θα δούμε τους Νίκο Ψαρρά και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Μαζί τους θα βρεθούν επίσης επί σκηνής οι: Ηλίας Ανδρέου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Γιώργος Ευαγόρου, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Νεκτάριος Θεοδώρου, Μάριος Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Λάρκου, Δαυίδ Μαλτέζε, Γιάννης Μίνως, Αντώνης Μυριαγκός, Ονισήφορος Ονισηφόρου, Αντρέας Παπαμιχαλόπουλος, Μάνος Πετράκης, Στέφανος Πίττας, Κωνσταντίνος Σεβδαλής και Χάρης Χαραλάμπους.

Οι «Πέρσες» πραγματεύονται την οδύνη των Περσών, όταν πληροφορούνται για τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα και είναι η πρώτη τραγωδία που αντλεί τη θεματολογία της από ιστορικά γεγονότα (και μάλιστα μόνο κατά επτά χρόνια προγενέστερα από την παρουσίασή της στο κοινό).

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Λουκά. Κοστούμια: Ελένη Τζιρκαλλή. Κινησιολογία: Λία Χαράκη.

Σημειώνεται ότι ο Άρης Μπινιάρης παρουσιάζει αυτή την περίοδο στο Θέατρο Φούρνος «Το Θείο Τραγί».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ