«Αντιγόνη η αληθινή ιστορία» από την Βάνα Πεφάνη στο «Κακογιάννης»

antigoni
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η ηθοποιός – σκηνοθέτις θα παρουσιάσει τον Ιούνιο το έργο της Χρύσας Ξουραφά, που μεταφέρει την σοφόκλεια τραγική ηρωίδα στη σύγχρονη εποχή.

Τη νέα σκηνοθετική δουλειά της θα παρουσιάσει από 8 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η Βάνα Πεφάνη. Πρόκειται για το έργο της Χρύσας Ξουραφά «Αντιγόνη η αληθινή ιστορία», το οποίο θα παίζεται κάθε Πέμπτη έως Κυριακή και για ένα μήνα στον υπόγειο χώρο του ιδρύματος.

Όπως αναφέρει στο [email protected] η ίδια η ηθοποιός – σκηνοθέτις:

«Η ηρωίδα είναι ακριβώς αυτή που γνωρίζουμε: η Αντιγόνη του Σοφοκλή, μόνο που εδώ θα τη δούμε με το ίδιο πάθος που υπερασπίστηκε τους άγραφους νόμους και έχασε τη ζωή της, να διεκδικεί αυτή τη φορά τη ζωή της σε ένα έργο, το οποίο μιλάει για το τι σημαίνει αγάπη, μνήμη και ήρωας. Αλλά και για το γεγονός ότι κοιτώντας πίσω, βλέπουμε μπροστά».

Η υπόθεσή του έργου έχει ως εξής: Η Αντιγόνη συνδιαλέγεται με τους ανθρώπους του σήμερα, αναζητώντας έναν τρόπο για να ζήσει και να αγαπηθεί σε ένα κόσμο, που έχει χάσει τα ιδανικά του, τις αξίες και τα ήθη του. Μαζί της είναι ο πατέρας της, Οιδίποδας, ο Κρέοντας, η αδελφή της, Ισμήνη, η Μήδεια και ο κορυφαίος του Χορού.

Τον ομώνυμο ρόλο θα αναλάβει να ερμηνεύσει η Μαρία Δαμασιώτη, έχοντας στο πλευρό της τους Βασίλης Αφεντούλης, Μαρία Καβουκίδη, Αντώνης Καραθανασόπουλος, Νικολίνα Μουαϊμη, Δήμητρα Σύρου, Γιώργος Χουλιάρας, Χρήστος Χριστόπουλος.

Σκηνικά – κοστούμια: Γιώργος Λυτζέρης. Επιμέλεια κίνησης: Έλιο Φοίβος Μπέικο.

Σημειώνεται ότι η Βάνα Πεφάνη πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο στην παράσταση «Τα τελευταία φεγγάρια», σε σκηνοθεσία Άγγελου Αντωνόπουλου στο Θέατρο Άλμα.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ