Καλοκαιρινή περιοδεία για την «Ωραία Κοιμωμένη²» της Hippo Theatre Group

i-oraia-koimomeni
ΤΡΙΤΗ, 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η παιδική παράσταση, που αποτελεί σύγχρονη εκδοχή του κλασικού παραμυθιού με έντονα κωμικά στοιχεία, γρήγορο ρυθμό, συγκίνηση και ανατροπές, παρουσιάζεται στο Θέατρο 104.

Στα ελληνικά νησιά θα ταξιδέψει η επιτυχημένη παιδική παράσταση της Hippo Theatre Group, «Η Ωραία Κοιμωμένη²», που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο και μέχρι τις 26 Μαρτίου στο Θέατρο 104. Η καλοκαιρινή της περιοδεία θα ξεκινήσει τον Ιούλιο από τη Σάμο. Εν συνεχεία, θα μεταφερθεί στη Χίο, στη Μυτιλήνη, στην Ικαρία και στην Κάλυμνο, ενώ τον Αύγουστο θα μετακομίσει στην Κρήτη.

Προτού όμως ετοιμάσει βαλίτσες, θα παρουσιαστεί πριν και μετά το Πάσχα σε ελληνικά σχολεία στη Γερμανία.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το κλασικό παραμύθι «Ωραία Κοιμωμένη», σε διασκευή Καλλιόπης Φύκαρη. Μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού παραμυθιού με έντονα κωμικά στοιχεία, γρήγορο ρυθμό, συγκίνηση και ανατροπές. Είναι μια ιστορία ενηλικίωσης, που μιλάει στην καρδιά και στο μυαλό των παιδιών. Θέμα της παράστασης είναι η προσωπική ελευθερία και τα όρια της.

Την παράσταση ακολουθεί ένα σχεδιασμός Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, μέσα από θεατρικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμοί, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), συμμετέχουν σε έναν φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν. Στόχοι του Δράματος είναι η ανάπτυξη της ικανότητας προφορικής επικοινωνίας, η καλλιέργεια της αισθητικής έκφρασης, η προαγωγή της κριτικής σκέψης και η ευαισθητοποίηση όσον αφορά θέματα όπως οι σχέσεις με τους γονείς, η προσωπική ευθύνη και η έννοια της ελευθερίας.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ