Νέο βίντεο για το «Προς τον κύριο Φράνκλιν Α. Φορντ» του Θοδωρή Γκόνη

gkonis
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η παράσταση από το περσινό αφιέρωμα του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων στον Γιώργο Σεφέρη θα επαναληφθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Δείτε το video της παράστασης

 

Παράσταση με τέσσερις ηθοποιούς κι έναν χορευτή επί σκηνής. Η θέση μιας άρνησης. Η παράσταση ξεκινά με ένα όχι. Μια άρνηση. Ένα όχι και τόσο γνωστό γράμμα του Σεφέρη, απάντηση στον Κοσμήτορα της Σχολής Τεχνών κι Επιστημών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Φράνκλιν Α. Φορντ, όπου αρνείται να αποδεχτεί έναν ετήσιο διορισμό ως καθηγητής της ποιήσεως της έδρας Charles Eliot Norton για το ακαδημαϊκό έτος 1969-1970 με μισθό 28.000 δολάρια.

Αυτή είναι η υπόθεση του έργου «Προς τον κύριο Φράνκλιν Α. Φορντ, 27/12/67», που πρωτοπαρουσίασε ο Θοδωρής Γκόνης πέρυσι στο πλαίσιο του μεγάλου αφιερώματος του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων στον Γιώργο Σεφέρη. Φέτος, θα το επαναλάβει από Παρασκευή 31 Μαρτίου έως και Σάββατο 1 Απριλίου στις 21:00 στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με αφορμή το μικρό δείγμα της μεγάλης αυτής γιορτής, που θα μεταφερθεί στον Πειραιά.

Ερμηνεύουν οι: Δημήτρης Κοντός, Κατερίνα Πατσιάνη, Παύλος Σταυρόπουλος, Κατερίνα Συμεωνίδου. Συμμετέχει ο χορευτής Δημήτρης Σωτηρίου.

Δραματουργική επεξεργασία/Κείμενο παράστασης: Θοδωρής Γκόνης-Ελένη Στρούλια Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης Σκηνικά-κοστούμια: Ελένη Στρούλια Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας Μουσική επιμέλεια: Αλέξανδρος Γκόνης Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου.

Για να ξεφυλλίσετε το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα του «Το Φεστιβάλ Φιλίππων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά» πατήστε εδώ.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ