«Η Τρικυμία» του Σαίξπηρ από την Push Your Art Company στην Ισπανία

trikumia
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η ομάδα θα παρουσιάσει την παράστασή της πάνω στο σαιξπηρικό έργο στο Φεστιβάλ του Αλμάγκρο στη Μαδρίτη.

Δύο χρόνια πριν, η επιτυχημένη παράσταση της ομάδας ΙΔΕΑ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αλμάγκρο της Ισπανίας στη Μαδρίτη. Ένα φεστιβάλ, στο οποίο παίρνουν μέρος καλλιτέχνες και ομάδες ανεβάζοντας έργα αναγεννησιακά σε σύγχρονες εκδοχές. Κι απ’ ότι φαίνεται, οι Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα και Κωνσταντίνος Μπιμπής άνοιξαν το δρόμο για το «ταξίδι» κι άλλων ελληνικών παραστάσεων στην ισπανική πρωτεύουσα.

Μαθαίνουμε, λοιπόν, πως η ομάδα Push Your Art Company -ένας πυρήνας καλλιτεχνών από διάφορους χώρους με έδρα τη Θεσσαλονίκη- θα ταξιδέψει στις 24 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Αλμάγκρο για να παρουσιάσει στη φετινή διοργάνωση του την παράστασή της, «Η Τρικυμία».

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Το σαιξπηρικό έργο, που αποτελεί το κύκνειο άσμα του Βρετανού βάρδου, πρωτοπαρουσίασε η ομάδα τη σεζόν 2015-2016, σε σκηνοθεσία Κικής Στρατάκη και σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου. Ερμηνεύουν οι: Μάριος Μεβουλιώτης, Rhiannon Morgan, Θωμαή Ουζούνη, Σοφία Σακελλαρίου, Πέτρος Φραγκόπουλος.

Η Push Your Art Company αναφέρει χαρακτηριστικά για το έργο:

"Είμαστε από το υλικό που είναι φτιαγμένα τα όνειρα" γράφει ο Σαίξπηρ "και τα όνειρα τα φτιάχνουμε εμείς" συμπληρώνουμε οι ίδιοι. Μια ομάδα τεσσάρων ηθοποιών και μιας χορεύτριας αφηγούνται την μαγική ιστορία της Τρικυμίας μέσα από ένα χαρούμενο καρναβάλι εναλλαγής ρόλων και χρωμάτων, πραγματικότητας και φαντασίας, τρέλας και λογικής, τραγικού και κωμικού. Οι εικόνες και τα όνειρα φτιάχνονται μπροστά στα μάτια των θεατών με όλα τα θεατρικά υλικά: τα σώματα, τους ήχους, τη μουσική, το φως.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ