«Δωδεκάτη Νύχτα» από το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

dodekati-nuxta
ΤΡΙΤΗ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η σαιξπηρική κωμωδία θα παρουσιαστεί στις 27 Απριλίου σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το Olivier Theatre.

Δείτε το video της παράστασης

Συνεχίζοντας για έβδομη χρονιά την επιτυχημένη συνεργασία του με το Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο, διασυνδέοντας το κοινό της Αθήνας με το θεατρικό κέντρο της Ευρώπης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα παρουσιάσει, στο πλαίσιο του προγράμματος του National Theatre Live, την παράσταση «Δωδεκάτη Νύχτα».

Νέες αφίξεις στον χώρο της γεύσης, κριτικές εστιατορίων και όλα τα γαστρονομικά νέα

Ύμνος στη δύναμη του έρωτα, κλασική κωμωδία παρεξηγήσεων και μεταμφιέσεων –με έντονο και το τραγικό στοιχείο, το έργο είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο δημοφιλή του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Simon Godwin στις 27 Απριλίου σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το Olivier Theatre. Επί σκηνής θα δούμε τους: Tamsin Greig, Daniel Rigby, Tamara Lawrence, Doon Mackichan και Daniel Ezra.

Η υπόθεση του έργου έχει ως εξής: Τα δίδυμα αδέρφια Βιόλα και Σεμπαστιάν ναυαγούν στις ακτές της Ιλλυρίας, μιας χώρας σχεδόν μυθικής, που δίνει την εντύπωση πως δεν προϋπάρχει, αλλά αρχίζει να ζει εκείνη τη στιγμή. Τα αδέρφια χάνονται μεταξύ τους και η Βιόλα «παρενδύεται» και γίνεται ο Σεζάριο, έτσι ώστε να αναζητήσει ανενόχλητη τον αδερφό της στον άγνωστο τόπο. Τον τόπο αυτόν επιχειρούν να κατακτήσουν δύο αντιθετικές και μπανάλ δυνάμεις: το Πένθος, που εκπροσωπείται από την Ολίβια που αποκρούει τον Ορσίνο, και ο Έρωτας, που εκπροσωπείται από τον Ορσίνο που κυνηγάει την Ολίβια.

Info
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Tηλ 210 7282333
27 Απριλίου στις 21.00. Προπώληση από: 6 Απριλίου. Τιμές: Φοιτητές, άνεργοι, παιδιά: € 8 Γενική είσοδος: € 15.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ