«Trajectory vs touching.just»: ένα double-bill για δύο ντουέτα

traJectory01 Manos Arvanitakis
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Δύο ιδιαίτερα ντουέτα που ξεδιπλώνονται στη σκηνή μέσα σε ένα χορευτικό ντιμπέιτ παρουσιάζονται από τρεις νέους δημιουργούς για δύο μόνο βραδιές στη σκηνή του θεάτρου Πόλη.

Τρεiς ερμηνευτές της νέας γενιάς χορευτών, ο Άρης Παπαδόπουλος, η Μάρθα Πασακοπούλου και η Μαργαρίτα Τρίκκα, συστήνονται αυτή τη φορά ως δημιουργοί, παρουσιάζοντας τις πρώτες τους χορογραφικές δουλειές, δύο ιδιαίτερα ντουέτα που ξεδιπλώνονται στη σκηνή μέσα σε ένα χορευτικό ντιμπέιτ.

Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ, Πάρτε ιδέες!

Τα δύο κομμάτια πραγματεύονται την ένωση των δύο, τους δύο ως ένα ή τους δύο που προσπαθούν να γίνουν ένα, από διαφορετικές σκοπιές το καθένα. Η Μαργαρίτα Τρίκκα, με το έργο της «TRAJECTORY: A TRAGEDY OF A VICTORY» μας θέτει αντιμέτωπους με ένα σύστημα που λειτουργεί ως όλον, ένα ζευγάρι που δε χωρίζεται ποτέ και έχει μια αέναη, κυκλική και σπειροειδή κίνηση, ενώ ο Άρης Παπαδόπουλος και η Μάρθα Πασακοπούλου με το «TOUCHING.JUST» πειραματίζονται κινητικά με την έννοια του «μαζί» ή «σχεδόν μαζί» ή «πώς μαζί;», ακολουθώντας δυο διαφορετικές, σχεδόν αντιθετικές δραματουργικές προσεγγίσεις.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Manos Arvanitakis

Και τα δύο έργα επανέρχονται στη σκηνή, έπειτα από προηγούμενη παρουσίαση. Το «TRAJECTORY: A TRAGEDY OF A VICTORY» παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο φεστιβάλ ARC FOR DANCE 2016, στην ενότητα «Νέοι Χορογράφοι», ενώ το «TOUCHING.JUST» αποτελεί μετεξέλιξη του «MOVING SOUND,» της πρώτης χορογραφικής απόπειρας των Παπαδόπουλου και Πασακοπούλου που είχε παρουσιαστεί στο φεστιβάλ κίνησης και σύγχρονης μουσικής MUSIC IN MOTION 2016, βασισμένο σε παρτιτούρα του Αλέξη Πορφυριάδη.

Info
Θέατρο Πόλη
Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87
5 και 6 Απριλίου στις 21.15