«Αγαμέμνων» ξανά από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο στο Πεκίνο

agamemnon
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Ο διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης επαναλαμβάνει την αισχύλεια τραγωδία στην κινεζική πρωτεύουσα.

Πρωτοπαρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Πεκίνο, σε σκηνοθεσία δική του και σε συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου του Πεκίνου και της Κεντρικής Ακαδημίας Θεάτρου του Πεκίνου. Και τώρα, όπως μαθαίνουμε ο κατά Θεόδωρου Τερζόπουλου «Αγαμέμνων» επιστρέφει στην κινεζική πρωτεύουσα, με ένα νέο κύκλο παραστάσεων.

Μουσική, Εικαστικά, Βιβλίο και όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης 

Μάλιστα, μαζί με την επιστροφή της αισχύλειας τραγωδίας προγραμματίζεται τον Απρίλιο να κυκλοφορήσει και η κινεζική έκδοση του βιβλίου «Η Επιστροφή του Διόνυσου- Η Μέθοδος του Θεόδωρου Τερζόπουλου».

Άλλωστε, εδώ και 30 χρόνια, ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης και ιδρυτής του Θεάτρου Άττις σκηνοθετεί και περιοδεύει με το Άττις στην Κίνα, διευθύνει εργαστήρια, είναι επίτιμος καθηγητής στην Κεντρική Ακαδημία του Πεκίνου, έχει τιμηθεί με επτά εθνικά βραβεία για τις παραστάσεις «Προμηθέας Δεσμώτης» και «Αντιγόνη» με Κινέζους συντελεστές, ενώ βιβλία πάνω στη δουλειά του έχουν εκδοθεί στα κινέζικα.

Θυμίζουμε ότι ο Θεόδωρος Τερζόπουλος παρουσιάζει αυτή την περίοδο στην Αθήνα το «Ανκόρ» στο Θέατρο Άττις, ενώ στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας το «Μάνα Κουράγιο» στο Θέατρο Αλεξαντρίνσκι.