Αλλαγή ώρας και μια… έκπληξη για τις «Ακυβέρνητες Πολιτείες» του Εθνικού και του Τέχνης

akubernites-politeies
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η θεατρική μεταφορά της τριλογίας του Στρατή Τσίρκα από τα δύο θέατρα ξεκίνησε με τη «Λέσχη» σε σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου.

Σε αλλαγή ωρών, λόγω της μεγάλης χρονικής έκτασης του έργου (είναι 200 λεπτά), οδηγήθηκαν οι συντελεστές της παράστασης «Λέσχη», του πρώτου μέρους της θεατρικής μεταφοράς της τριλογίας του Στρατή Τσίρκα «Ακυβέρνητες Πολιτείες» από το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν που συνεργάζονται για πρώτη φορά.

Ως εκ τούτου, από την Τετάρτη 29 Μαρτίου η παράσταση σε σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου, που παρουσιάζεται στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης θα παίζεται ως εξής: κάθε Τετάρτη 20.00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 20.30 & Κυριακή 19.00 αντί για Τετάρτη & Κυριακή 20.00 και Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:15, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Επίσης, ο ηθοποιός και σκιτσογράφος Θανάσης Δήμου, κατά τη διάρκεια της παράστασης θα εικονογραφεί ένα πρωτότυπο, μοναδικό σχέδιο, με θέμα εμπνευσμένο από το έργο. Στο τέλος κάθε παράστασης, το μεγάλων διαστάσεων σχέδιο θα πωλείται στο φουαγιέ του θεάτρου. Θα εκτελεσθούν και θα πωληθούν ισάριθμα έργα με τις παραστάσεις. 

Θυμίζουμε ότι η δράση του έργου η «Λέσχη» τοποθετείται στα Ιεροσόλυμα το καλοκαίρι του 1942, την κρίσιμη εκείνη στιγμή που τα χιτλερικά στρατεύματα προελαύνουν στη Μέση Ανατολή και η έκβαση του πολέμου φαίνεται να γέρνει υπέρ του Άξονα. Σε μια κάπως ιδιόμορφη πανσιόν της πόλης συνωστίζονται άνθρωποι όλων των φυλών και των θρησκειών, «ναυάγια της καταιγίδας που σαρώνει τον κόσμο».

Συντελεστές
Δραματουργία- Σκηνοθεσία: Εφη Θεοδώρου
Σκηνικά- Κοστούμια: Αση Δημητρολοπούλου
Μουσική: Νίκος Πλάτανος
Κίνηση: Ερμής Μαλκότσης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Συνεργάτις δραματουργός: Παναγιώτα Κωνσταντινάκου
Βοηθός σκηνοθέτη: Παρασκευή Λυπημένου
Φωτογράφος παράστασης: Μυρτώ Αποστολίδου, Πάνος Μιχαήλ
Video trailer: Μιχαήλ Μαυρομούστακος
Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Θανάσης Βλαβιανός, Θανάσης Δήμου, Ανθή Ευστρατιάδου, Γιώργος Κριθάρας, Κατερίνα Λυπηρίδου, Μανώλης Μαυροματάκης, Γιώτα Μηλίτση, Ηλέκτρα Νικολούζου, Δημήτρης Πασσάς, Μάνος Στεφανάκης

Νέες αφίξεις στον χώρο της γεύσης, κριτικές εστιατορίων και όλα τα γαστρονομικά νέα

Τα επόμενα δυο μέρη της τριλογίας θα παρουσιαστούν ως εξής: Οκτώβριος 2017 «Aριάγνη», σκηνοθεσία Γιάννης Λεοντάρης, Ιανουάριος 2018 «Η Νυχτερίδα», σκηνοθεσία Άρης Τρουπάκης.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ