Τι ετοιμάζει η ομάδα ΙΔΕΑ για τη συνέχεια, αλλά και τη νέα σεζόν

theatro-idea
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Θα παρουσιάσει του χρόνου το «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα. Ωστόσο, πριν απ’ αυτό, έχουμε πολλά ακόμα να δούμε από τους Κώστα Γάκη, Αθηνά Μουστάκα και Κωνσταντίνο Μπιμπή.

Με τις «Λαλιές του κόσμου θαυμαστές» -πολύγλωσση, πολυπολιτισμική βραδιά με πρωταγωνιστές τους μετανάστες και τις ιστορίες τους- να πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή το βράδυ στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα και τις παραστάσεις «Το δέντρο του Οιδίποδα», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο» και «Η τελευταία μαύρη γάτα» να συνεχίζονται, η ομάδα ΙΔΕΑ σχεδιάζει ήδη τη νέα της παράσταση για την επόμενη θεατρική σεζόν.

Οι Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα και Κωνσταντίνος Μπιμπής θα παρουσιάσουν του χρόνου την βενετσιάνικη κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι, «Υπηρέτης δύο αφεντάδων», που φέρνει επί σκηνής το άρωμα της Commedia dell’arte, ενώ ταυτόχρονα στρέφεται προς την κοινωνική παρατήρηση. Η υπόθεση του έργου περιστρέφεται γύρω από τον πολυμήχανο υπηρέτη Τρουφαλδίνο, που αποδεικνύεται αυτός αφέντης των δύο αφεντάδων του, αφού καταφέρνει να τους κοροϊδεύει και να πληρώνεται και από τους δύο. Μέχρι που ο έρωτας του χτυπάει την πόρτα…

Νέες αφίξεις στον χώρο της γεύσης, κριτικές εστιατορίων και όλα τα γαστρονομικά νέα

Όπως ανέφερε στο click@life ο Κώστας Γάκης, τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια της παράστασης θα αναλάβει ο ίδιος, ενώ τη διασκευή του έργου η ομάδα.

Νωρίτερα, πάντως και συγκεκριμένα τον Απρίλιο, η ομάδα ΙΔΕΑ θα ταξιδέψει «Το Δέντρο του Οιδίποδα» στην Lousada της Πορτογαλίας, όπου στις 26 του μήνα θα λάβει μέρος στο Φεστιβάλ FOLIA ΄17. Στη συνέχεια, θα επιστρέψει στα πάτρια εδάφη για να παρουσιάσει την παράσταση, για λίγες βραδιές, σε επιλεγμένα Φεστιβάλ σε Δήμους της Περιφέρειας και της Αττικής, προτού την ταξιδέψει από τις 25 Μαΐου έως τις αρχές Ιουνίου στην Κορέα.

Επίσης, την δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα η ομάδα θα βρεθεί στην Ικαρία, με αφορμή το πρακτικό σεμινάριο documentary theatre και σωματικού θεάτρου του Κώστα Γάκη «Νήσος Ικαρία, μια θεατρική καταγραφή». Το σεμινάριο αυτό έχει ως στόχο την θεατρική αποτύπωση ενός τόπου και τη δημιουργία μιας παράστασης βασισμένης στις ιστορίες που προκύπτουν από την αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους της Ικαρίας. Η φιλοξενία της ομάδας και στις δύο αυτές περιόδους θα γίνει σε σπίτια Ικαριωτών ώστε να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ζύμωση και βαθύτερη γνωριμία της ομάδας με την καθημερινή ζωή των κατοίκων του νησιού. Η παράσταση θα παρουσιαστεί επίσης στις εαρινές και θερινές εκδηλώσεις του θεάτρου Άλφα-Ιδέα.

Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ, Πάρτε ιδέες!

Τέλος, οι Γάκης, Μουστάκα και Μπιμπής διοργανώνουν στο πρώτο 10ήμερο του Μαΐου, το Φεστιβάλ «Duet yourself», που δίνει την ευκαιρία σε νέους ηθοποιούς, ηλικίας μέχρι 30 ετών, να δημιουργήσουν τα δικά τους ντουέτα και να αναμετρηθούν με θεατρικά ή λογοτεχνικά κείμενα. Το Φεστιβάλ θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και οι συμμετέχοντες καλούνται να παρουσιάσουν ένα αντιπροσωπευτικό κομμάτι της δουλειάς τους, διάρκειας από 15 μέχρι 30 λεπτά. Το ντουέτο που θα διακριθεί θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη εκδοχή του θεατρικού ή του θεατροποιημένου λογοτεχνικού έργου που παρουσίασε, η οποία θα ενταχθεί στο ρεπερτόριο και θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα, την προσεχή χειμερινή σεζόν 2017-2018. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν, μέχρι 20/4, την πρότασή τους στο mail: [email protected]

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ