Τι θα δούμε από το Εθνικό Θέατρο το καλοκαίρι, αλλά και τη νέα σεζόν

libathinos
ΤΡΙΤΗ, 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Σε μία ανεπίσημη συνέντευξη σε ένα κουτούκι στα Εξάρχεια, ο Στάθης Λιβαθινός και ο Θοδωρής Αμπαζής γνωστοποίησαν τα σχέδια της πρώτης κρατικής σκηνής της χώρας για τους επόμενους μήνες και φυσικά για την επόμενη θεατρική περίοδο

Τι θα παρουσιάσει το Εθνικό Θέατρο το καλοκαίρι

«Άλκηστις»: Η Κατερίνα Ευαγγελάτου θα κατηφορίσει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με την ευριπίδεια τραγωδία με τους Γιάννη Φέρτη, Νίκο Κουρή, Μαρία Κίτσου και Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο να πρωταγωνιστούν.

«Ειρήνη»: Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης θα ανεβάσει στην Επίδαυρο την αριστοφανική κωμωδία ως μία σύγχρονη όπερα, σε μουσική του Νίκου Κυπουργού και σε λιμπρέτο του Δημοσθένη Παπαμάρκου. Στο ρόλο του Τρυγαίο, ο Τζίμης Πανούσης. Στον θίασο συμπράττουν δύο καταξιωμένοι λυρικοί ερμηνευτές: ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος και η μέτζο-σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Τι θα παρουσιάσει το Εθνικό Θέατρο -μεταξύ άλλων- τη σεζόν 2017-2018

«Τίμων ο Αθηναίος»: Σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού, με τον Δημήτρη Ήμελλο στον ομώνυμο ρόλο.

Σημειώνεται ότι η σκηνοθέτις Σύλβια Λιούλιου θα αναλάβει το studio Νέων Ελλήνων Συγγραφέων που ήδη λειτουργεί. Επίσης, η Δραματική Σχολή αναμένεται να μεταφερθεί στο «Σχολείον», χάρη στη χορηγία του Ιδρύματος Λάτση, ενώ με τη χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση αναμένεται να αποπερατωθεί η ανακαίνιση του ισογείου του Rex όπου και θα λειτουργήσει η παιδική και εφηβική σκηνή, με καλλιτεχνική υπεύθυνη τη Σοφία Βγενοπούλου.

Νέες αφίξεις στον χώρο της γεύσης, κριτικές εστιατορίων και όλα τα γαστρονομικά νέα