«Το Μεγάλο Κρεβάτι» των Βαβαδάκη, Γιαννάτου και Νιάρρου στην Πειραματική του Εθνικού

to-megalo-krebati
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Το έργο θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Επτά χρόνια φαγούρα - Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων».

Πώς διαμορφώνεται ο τρόπος που ερωτευόμαστε μέσα στη δίνη των οικονομικών μέτρων, της αβεβαιότητας και της αστάθειας; Αν «ο έρωτας είναι μια μορφή σκέψης», ποια σκέψη κυριαρχεί σ’ έναν κόσμο που αγωνίζεται να επιβιώσει; Και τι σημαίνει τελοσπάντων έρωτας στην Ελλάδα της κρίσης;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απασχολούν το μίνι θεατρικό φεστιβάλ που διοργανώνει από 20 έως 30 Απριλίου η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου με τίτλο «Επτά χρόνια φαγούρα - Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων».

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Την αυλαία της διοργάνωσης θα ανοίξει το έργο των Μάνου Βαβαδάκη, Χαράς - Μάτας Γιαννάτου και Γιάννη Νιάρρου «Το μεγάλο κρεβάτι», που θα ανέβει σε κείμενο και σκηνοθεσία του πρώτου από 20 έως 22 Απριλίου στο Θέατρο Rex - Σκηνή «Κατίνα Παξινού».

Χρησιμοποιώντας δομή και στοιχεία από την αθηναϊκή επιθεώρηση, η παράσταση συνθέτει το τοπίο του έρωτα στην σύγχρονη Αθήνα. Παραποιώντας σκηνικά τις αναπαραστάσεις αθηναϊκών συμβόλων, δημιουργεί ένα νέο αισθητικό περιβάλλον για να ενταχθούν οι ήρωες ενός σπονδυλωτού νέο-κιτς θεάματος. Τα αυτόνομα σκετς και τα τραγούδια συνδέονται μέσω της κοινής θεματικής του έρωτα και η σάτιρα γίνεται στοιχείο διαπραγμάτευσης για τη θέση μας στη σημερινή κοινωνία αξιών και το ρόλο του έρωτα στις ζωές μας.

Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ, Πάρτε ιδέες!

Ερμηνεύουν οι: Μάνος Βαβαδάκης, Χαρά – Μάτα Γιαννάτου, Κατερίνα Ζησούδη, Μαρία Μοσχούρη, Γιάννης Νιάρρος, Πάνος Παπαδόπουλος, Νάνσυ Σιδέρη, Αλέξανδρος Χρυσανθοπουλος.

Σκηνικά: Μαριέτα Παυλάκη. Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού. Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου. Συνεργασία στο κείμενο: Κατερίνα Παπανδρέου, Θάνος Τασσόπουλος, Πάνος Παπαδόπουλος. Μουσική:  Γιάννης Νιάρρος. Χορογραφία: Τάσος Ξιαρχογιαννόπουλος. Βοηθός ενδυματολόγου: Κάτια Κουμαριανού.

Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν οι εξής παραστάσεις:

«Laschiatemi morire»

Κείμενο -Σκηνοθεσία: Βάσω Καμαράτου – Κώστας Κουτσολέλος.

«Lolita Reversed»

Κείμενο-σκηνοθεσία: Χρήστος Καρασαββίδης.

«Όσοι κοιμούνται»

Σύλληψη-σκηνοθεσία-ερμηνεία: Γιούλα Μπούνταλη.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ