Oι παραστάσεις που ρίχνουν αυλαία και πώς δεν θα χάσεις καμιά!

theatro
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

10 + 2 θεατρικά έργα της φετινής σεζόν που αξίζει να δεις, πριν ολοκληρώσουν τις παραστάσεις τους την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου. Μαζί τους και ο τρόπος να τις δεις όλες!

Η φετινή θεατρική παραγωγή της Αθήνας υπήρξε πλούσια και συνεχίζει, με παραστάσεις που ακούστηκαν πολύ, όμως σιγά σιγά ετοιμάζονται να ρίξουν αυλαία.

Τις παραστάσεις που ακολουθούν τις αγάπησαν οι κριτικοί και τις γνώρισε μεγάλη μερίδα του κοινού της πόλης. Τώρα, μπορείς και εσύ να γίνεις Άλλος ένας από τους θεατρόφιλους Αθηναίους που περιμένουν στο φουαγιέ για το τρίτο κουδούνι.

Δες τον τρόπο και ετοιμάσου.

Άλλος για θέατρο; 

«Ανκόρ»
Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος παρουσιάζει το ίσως πιο ερωτικό έργο της μέχρι τώρα θεατρικής του πορείας του, με τους Σοφία Χιλλ και Αντώνη Μυριαγκό να πρωταγωνιστούν. Επί σκηνής, βλέπουμε τη σαδιστική κατανάλωση του ενός από τον άλλον να αφανίζει στο τέλος και τους δύο. (Θέατρο Άττις)

«Αύγουστος»
Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μεταφέρει στο σανίδι το βραβευμένο με Πούλιτζερ και Τόνι θεατρικό έργο της Τρέισι Λετς, «August Osage County», που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2007 στη σκηνή, αλλά έγινε ευρέως γνωστό το 2013 μέσα από την κινηματογραφική μεταφορά του δια χειρός Τζον Γουέλς, με πρωταγωνίστριες τις Μέριλ Στριπ και Τζούλια Ρόμπερτς. Ένα δυνατό και συγκινητικό οικογενειακό δράμα χαρακτήρων, που λαμβάνει χώρα στο πατρικό σπίτι της οικογένειας στην Οκλαχόμα. Στο ρόλο της καρκινοπαθούς μητέρας, που εγκαταλείπεται από το σύζυγό της θα δούμε τη Θέμιδα Μπαζάκα, ενώ σε εκείνον της μεγαλύτερης κόρης της, με την οποία συγκρούεται τη Μαρία Πρωτόπαππα. (Θεάτρο Δημήτρης Χορν)

«Λαμπεντούζα»
Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, οι Αργύρης Ξάφης και Χαρά-Μάτα Γιαννάτου παραδίδουν δύο εξαιρετικές ερμηνείες πάνω στο έργο του ακτιβιστή Αντερς Λουστγκάρντεν για τη φτώχεια και την κρίση, αλλά και για την ελπίδα και ζεστασιά που βρίσκει κανείς εκεί που καθόλου δεν το περιμένει. (Θέατρο Νέου Κόσμου)

«Ριχάρδος ο Β’»
Η Έφη Μπίρμπα σκηνοθετεί και ο Άρης Σερβετάλης πρωταγωνιστεί στο ρόλο του σαιξπηρικού βασιλιά, που κρημνίζεται από τις παραδοχές που συγκροτούν την εικόνα του, την ταύτιση με το ιερό και την αναμφισβήτητη αίγλη του προσώπου. (Θέατρο Ροές)

Patroklos Skafidas
«Δίκη του Κ»
Βασισμένος στο εμβληματικό μυθιστόρημα του Φραντς Κάφκα «Η Δίκη», ο Θωμάς Μοσχόπουλος μας μεταφέρει την ιστορία του Γιόζεφ Κ., ανώτερου υπαλλήλου τραπέζης και καθ’ όλα αξιοπρεπή πολίτη, που ειδοποιείται από μια σειρά οργάνων μιας ακαθόριστης ανώτερης Αρχής, ότι πρόκειται να δικαστεί για κάτι που κανείς δεν τον πληροφορεί ως προς το τι είναι ακριβώς ούτε και ο ίδιος μπορεί να προσδιορίσει τι του καταλογίζεται. (Θέατρο Πόρτα)

«Πλατεία Ηρώων»
Με το άπαιχτο έργο του Τόμας Μπέρνχαρντ, την κωμωδία του παραλόγου, που διαδραματίζεται τη μέρα της κηδείας του καθηγητή μαθηματικών Γιόζεφ Σούστερ, στο διαμέρισμα της οικογένειας Σούστερ στην Πλατεία Ηρώων της Βιέννης, όπου και αυτοκτόνησε ο καθηγητής βουτώντας στο κενό, καταπιάνεται  ο Δημήτρης Καραντζάς, έχοντας επί σκηνής ένα θίασο αξιώσεων. (Θέατρο Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής)

Nikos Pandazaras
«1984»
Η Κατερίνα Ευαγγελάτου παρουσιάζει τη θεατρική μεταφορά του προφητικού μυθιστορήματος - σταθμού για την πολιτική σκέψη του 20ού αιώνα του Τζορτζ Όργουελ, που συνεχίζει να παραμένει τρομακτικά επίκαιρο. Η υπόθεσή του αφορά στην ιστορία του Ουίνστον Σμιθ, ο οποίος ζει στον εφιαλτικό κόσμο της Ωκεανίας, μιας χώρας που βρίσκεται κάτω από απολυταρχικό καθεστώς και υπό συνεχή παρακολούθηση κάτω από άγρυπνο βλέμμα του «Μεγάλου Αδελφού». (από 25 Νοεμβρίου. Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου)

«Οι Τρειςευτυχισμένοι»
Ο Γιάννης Χουβαρδάς παρουσιάζει την αστική κωμωδία του Ευγένιου Λαμπίς, ο οποίος αρνείται πεισματικά να δει οτιδήποτε άλλο εκτός από την φαρσική πλευρά της ανθρώπινης φύσης. (Θέατρο Πορεία)

«Το τελευταίο ψέμα»
Ο Ένκε Φεζολλάρι μεταφέρει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή ένα από τα πιο δημοφιλή φιλμ του Μιχάλη Κακογιάννη, που προβλήθηκε στις αίθουσες το 1958 με πρωταγωνίστρια την Έλλη Λαμπέτη και μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης)

«Πόθοι κάτω από τις λεύκες»
Ο Αντώνης Αντύπας ανεβάζει το αριστουργηματικό δράμα του αμερικανικού ρεαλισμού του Ευγένιου Ο Νιλ, που αφορά ένα ισχυρό και συγχρόνως παράδοξο ερωτικό τρίγωνο. Ο δεσποτικός πατέρας, η τρίτη σύζυγός του και ο μικρότερος γιος του από το δεύτερο γάμο συμβιώνουν υποχρεωτικά στη φάρμα του πρώτου, με δραματικές συνέπειες για όλους. (Εθνικό Θέατρο - Κτίριο Τσίλλερ – Κεντρική Σκηνή)

«Relax Mynotis»
Η μεγάλη επιτυχία του «Τέχνης» και μία από τις καλύτερες παραστάσεις της φετινής σεζόν δια χειρός Βασίλη Παπαβασιλείου, με τον ίδιο σε ρόλο σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή, με τον Γιάννο Περλέγκα στο πλευρό του. (Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Φρυνίχου)

«Ο Θεός της σφαγής»
Η επιτυχημένη παράσταση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, που έγινε πέρυσι talk of the town, χάρη στις καθηλωτικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της (Στεφανία Γουλιώτη, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Λουκία Μιχαλοπούλου, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης) και στα δυνατά και άκρως επίκαιρα νοήματα της σάτιρας της Γιασμίν Ρεζά επέστρεψε φέτος στη σκηνή. Πρόκειται για τη βραβευμένη με Ολιβιέ και Τόνι μαύρη κωμωδία, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2007 στη Ζυρίχη με την Ιζαμπέλ Υπέρ και το 2011 μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Ρομάν Πολάνσκι υπό τον τίτλο «Carnage», με πρωταγωνίστριες τις Τζόντι Φόστερ και Κέιτ Γουίνσλετ. (Θέατρο Αθηνών)

Με βοηθό την τύχη, μπορείς να κατακτήσεις την εμπειρία των παραπάνω θεατρικών προτάσεων και να ικανοποιήσεις μια ακόμη από τις μικρές επιθυμίες που κάνουν την καθημερινότητα πιο ευχάριστη.

Γιατί ευτυχισμένος δεν είναι Άλλος από εκείνον που βρίσκει τον τρόπο να γεύεται πολλές, μικρές απολαύσεις.