Ποιες παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα τον Απρίλιο στην αθηναϊκή σκηνή

oi-premieres-tou-apriliou
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Δέκα έργα και ένα φεστιβάλ θα λάβουν χώρα μες στον μήνα, που σηματοδοτεί το φινάλε της θεατρικής σεζόν.

Νέες αφίξεις στον χώρο της γεύσης, κριτικές εστιατορίων και όλα τα γαστρονομικά νέα

«Σπίτι»: Το έργο του Χαράλαμπου Γιάννου θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της δράσης «Συγγραφέας του μήνα», που στηρίζει τη νέα ελληνική δραματουργία και τους νέους Έλληνες συγγραφείς, σε σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη. (5 Απριλίου, Εθνικό Θέατρο - Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»)

«Αντιφώνηση»: Οι Bijoux de kant παρουσιάζουν το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη, στο πλαίσιο του αφιερώματος «ΤΑ ΣΟΝΕΤΑ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ στη νέα ΣΚΗΝΗ». (Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου, Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής)

«Η Βελανιδιά»: Το βραβευμένο θεατρικό έργο του Τιμ Κράουτς παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ανδρέα Ανδρέου. (19 Απριλίου. Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας-Β’ σκηνή)

«Δηλητήριο»: Η Ρούλα Πατεράκη ανεβάζει το έργο της Lot Vekemans, για έναν άντρα και μια γυναίκα, κάπου στην Ολλανδία, που μετά από δέκα χρόνια, ξαναβρίσκονται. (21 Απριλίου, Faust)

«Colossus»: Παράσταση βασισμένη στην τραγωδία «Αγαμέμνων» του Αισχύλου από τον Θάνο Παπακωνσταντίνου. (22 Απριλίου, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης)

«Θεία Κωμωδία»: Ένα road trip με οδηγό τον Δάντη. Ένα ταξίδι-θεατρική εμπειρία με τρεις οριακούς σταθμούς: Κόλαση, Καθαρτήριο, Παράδεισος. Η ομάδα Vasistas παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του Δάντη, σε σκηνοθεσία Αργυρούς Χιώτη. (22 Απριλίου, Στέγη Γραμμάτων και τεχνών)

«Ο Γύρος του κόμπου: Σικελική τραγωδία»: Το αδημοσίευτο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά από τη λευκή ΣΚΗΝΗ. (24 Απριλίου, Θέατρο TempusVerum / Εν Αθήναις)

«Πορνογραφία»: Παράσταση της ομάδας ΑΣΙΠΚΑ, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του βραβευμένο συγγραφέα Simon Stephens, που παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπίτου. (24 Απριλίου, Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες)

«Η Τάξη μας»: Γραμμένο το 2009, το έργο του Πολωνού συγγραφέα, που αφορά τη σφαγή στη Γιεντβάμπνε της Πολωνίας το 1941, όταν Πολωνοί καθολικοί κάτοικοι συγκέντρωσαν και σκότωσαν όλους τους Πολωνούς Εβραίους γείτονές τους, θα ανέβει σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. (27 Απριλίου, Εθνικό Θέατρο - Κτίριο Τσίλλερ – Κεντρική Σκηνή)

«4.48 Ψύχωση»: Η Άντζελα Μπρούσκου και το Θέατρο Δωματίου επιστρέφουν στο τελευταίο έργο της Σάρα Κέιν, ύστερα από την επιτυχημένη παρουσίασή του στη σκηνή πριν δύο χρόνια (παρουσιάστηκε το 2013 στην Αθήνα και στη συνέχεια στην Πάτρα και στα Δημήτρια στη Θεσσαλονίκη). (27 Απριλίου, Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες)

«Επτά χρόνια φαγούρα - Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων»: Μίνι θεατρικό φεστιβάλ της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου. Θα παρουσιαστούν οι εξής παραστάσεις:

«Το Μεγάλο Κρεβάτι»
Κείμενο – σκηνοθεσία: Μάνος Βαβαδάκης
Σύλληψη: Μάνος Βαβαδάκης, Χαρά - Μάτας Γιαννάτου, Γιάννης Νιάρρος

«Laschiatemi morire»
Κείμενο -Σκηνοθεσία: Βάσω Καμαράτου – Κώστας Κουτσολέλος

«Lolita Reversed»
Κείμενο-σκηνοθεσία: Χρήστος Καρασαββίδης

«Όσοι κοιμούνται»
Σύλληψη-σκηνοθεσία-ερμηνεία: Γιούλα Μπούνταλη

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του!