«Επιστροφή στο Μπουντεγιόβιτσε» στο Olvio

epistrofi-sto-mpountegiobitse
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Ένα βωβό δράμα με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Δείτε το trailer της παράστασης

Μετά την πρώτη της επιτυχημένη βωβή κωμωδία «ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ, ή πώς ξέμαθα να περπατώ», η θεατρική ομάδα Art Vouveau επιστρέφει με ένα βωβό νουάρ δράμα βασισμένο στο θεατρικό έργο «Η παρεξήγηση» του Αλμπέρ Καμύ.

Θα παρουσιάσει από 2 Μαΐου την παράσταση «Επιστροφή στο Μπουντεγιόβιτσε» στο Olvio. Η υπόθεση του έργου έχει ως εξής: Μια ερημωμένη από τους πολέμους χώρα. Ένα απομακρυσμένο χωριό. Ένα απομονωμένο πανδοχείο δίπλα στο ποτάμι. Ένας άντρας επιστρέφει, μετά από πολλά χρόνια, στον τόπο που μεγάλωσε για να ανταμώσει τη χήρα μητέρα του και την αδερφή του. Οι δύο γυναίκες που διαχειρίζονται το πανδοχείο, προσπαθώντας να επιβιώσουν, δολοφονούν και ληστεύουν τους λιγοστούς πελάτες. Όταν δε θα αναγνωρίσουν τον συγγενή τους, αυτός θα αποφασίσει να υποδυθεί τον πελάτη που ψάχνει για δωμάτιο.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Ο βραβευμένος με Νόμπελ συγγραφέας και φιλόσοφος Αλμπέρ Καμύ γράφει την «Παρεξήγηση» το 1942, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό το θεατρικό έργο μαζί με τον «Καλιγούλα», τον εμβληματικό «Ξένο» και τα φιλοσοφικά δοκίμια «Ο μύθος του Σίσυφου» και «Ο Επαναστατημένος Άνθρωπος» συμπληρώνουν τη μελέτη του σπουδαίου στοχαστή πάνω στο παράλογο της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο ίδιος δήλωσε για την «Παρεξήγηση»: «Αυτό είναι το έργο που με αντιπροσωπεύει περισσότερο». 

Η ομάδα Art Vouveau, στη δεύτερη δουλειά της, αντλεί υλικό από το κινηματογραφικό είδος του νουάρ των δεκαετιών ’40-’50. Ο Camilo Bentancor βασίζει τη σκηνοθεσία του στη χρήση εκφραστικών μασκών φτιάχνοντας ένα σωματικό εικαστικό νουάρ. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα μυστηρίου, τέσσερις ηθοποιοί με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής αφηγούνται, χωρίς τη χρήση λόγου, μια σκοτεινή ιστορία εμποτισμένη με τις φιλοσοφικές θέσεις του Αλμπέρ Καμύ. Εγκλωβισμένοι χαρακτήρες, θύτες και θύματα την ίδια στιγμή, σε καλούν να τους παρατηρήσεις, χωρίς να τους κρίνεις , ή, όπως θα έλεγε ο Καμύ, χωρίς να τους δικάσεις.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Αφροδίτη Κλεοβούλου, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Φοίβος Συμεωνίδης Δανάη Τίκου. Στο πιάνο: Γιάννης Σελέκος. Στο κουδούνι: Μαρία Ψαρολόγου.

Συντονισμός - Σκηνοθεσία: Camilo Bentancor Μουσική σύνθεση: Γιάννης Σελέκος Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Μαργκάς Κατασκευή μασκών: Camilo Bentancor, Alfredo Iriarte Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Ψαρολόγου Σχεδιασμός αφίσας/ flyer/ υπέρτιτλων: Μαργαρίτα Τζαννέτου Φωτογραφίες/video: Μαρία Αγγελή.

Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ, Πάρτε ιδέες!

Info
Θέατρο OLVIO
Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τηλ: 210-3414118
Από Τρίτη 2 Μαΐου 2017 - για 9 μόνο παραστάσεις- κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30.
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 12 ευρώ, Φοιτητικό: 8 ευρώ, Ανέργων: 5 ευρώ