Παράσταση και masterclass από το Πανεπιστημίο UCSB στο Κακογιάννης

ucsb2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου.

«ARC: Βήμα μπρος, βλέμμα πίσω»
Από την ομάδα χορού του Πανεπιστημίου UCSB
Σάντα Μπάρμπαρα, Καλιφόρνια Η.Π.Α.

Η ομάδα χορού του Πανεπιστημίου UCSB από τη Σάντα Μπάρμπαρα, Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών παρουσιάζει την παραγωγή ARC: Βήμα μπρος, βλέμμα πίσω, το Σάββατο 29 Απριλίου και ώρα 9:30μμ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η ομάδα αποτελείται από έντεκα δυναμικούς χορευτές και χορεύτριες και διευθύνεται από την Ντελάιλα Μόσλυ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.

Εξυμνώντας τις ρίζες της ιστορίας του μοντέρνου χορού, η ομάδα θα παρουσιάσει δύο κομμάτια του ρεπερτορίου του Χοζέ Λιμόν, αναδημιουργημένα από την επίτιμο καθηγήτρια Αλίκη Κοντοντίνα, η οποία διετέλεσε κύρια χορεύτρια στην ομάδα χορού του Χοζέ Λιμόν. Το κομμάτι Οι χοροί της Ισαδώρας (Isadoras Dances) θα παρουσιαστεί ολόκληρο, όπως επίσης και το συναρπαστικό απόσπασμα από το Ψαλμός, Ο τρεχάτος χορός. (Psalm, Running Dance)
 
 

Νέες αφίξεις στον χώρο της γεύσης, κριτικές εστιατορίων και όλα τα γαστρονομικά νέα

Η σύγχρονη Νεοϋορκέζα χορογράφος Άντρεα Μίλλερ από το Gallim Dance, έχει προσαρμόσει τη γνωστή χορογραφία της Pupil Suite για την ομάδα, και το δυναμικό κομμάτι Buffalo έχει σκηνοθετηθεί από τη χορογράφο Στέφανη Γκίλιλάντ από το Λος Άντζελες. Η ομάδα χορού του Πανεπιστημίου UCSB έχει χαρακτηριστεί ως «πρέσβειρα του Μοντέρνου χορού» προσφέροντας νέες προσεγγίσεις μέσω της μουσικής και της ενσωμάτωσης δραματοποιημένων στοιχείων στις παραστάσεις. 
Συμπαραγωγή University of California, Santa Barbara, Χοροθέατρο Ήρος Άγγελος  και Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. 

Παρασκευή 28/4, 19.30 - 21.30 ​
Limon Repertory MasterClass. Διδάσκει: η Alice Condodina
Πρωην Α' Χορεύτρια του Limon Dance Company κατά τη διάρκεια της ζωής του Jose Limon

Η κα Condodina θα διδαξει τμήματα της χορογραφιας Limon δίνοντας έμφαση στην χορογραφικη του τεχνοτροπία και στις μοναδικές του τεχνικές μεθόδους που συναντανε την καλλιτεχνική παρακαταθήκη αυτού του γίγαντα του Σύγχρονου Αμερικανικού χορού του 20ού αιώνα. 

Το MasterClass απευθύνεται σε χορευτές μεσαίου και προχωρημενου επιπεδου. Κατώτατη ηλικία συμμετοχής :15 ετών. Δεν απαιτείται η προηγούμενη εμπειρία στο χορό Limon. Οι χορευτές που θα συμμετάσχουν πρεπει να είναι η ξυπολητοι η να φορεσουν μαλακά παπούτσια χορού. Για χορευτές μεσαίου/προχωρημενου επιπέδου.