Dolce Vita (και) στην ομορφιά

dolcekaigabbana-beauty
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΜΑΙΟΥ 2017

Καμία σχέση με την απαισιοδοξία του παρελθόντος. Γλυκιά ζωή, κάτι από δεκαετία του 50, με χρώματα και λάμψη. Το πένθος δεν ταιριάζει στη μόδα, η γκρίνια και η μιζέρια θεωρούνται ντεμοντέ. Αν ξεχάσουμε τις αποχρώσεις του μαύρου, την κρίση της κρίσης, τότε μπορούμε να δούμε την dolce vita της ομορφιάς του σήμερα. της Σάντυς Τσαντάκη

Ας είμαστε αισιόδοξες.  Γιατί να μην το τολμήσουμε για διαφορά; Να ανανεωθούμε με μικρό προϋπολογισμό και να επιστρέψουμε για λίγο στο παρελθόν για να προχωρήσουμε στο τώρα. 

Μουσική, Εικαστικά, Βιβλίο και όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης 

Aς φορέσουμε εμπριμέ με το ροζ να συμφιλιώνεται με το γαλάζιο και το κίτρινο. Στο πρόσωπο μας οι γλυκές αποχρώσεις, στο σώμα μας οι πιο επιθετικές. Τα παστέλ ταιριάζουν στις περισσότερες γυναίκες και γλυκαίνουν την αύρα μας. 

Θετική σκέψη πάνω από όλα. «Όσο πιο δύσκολοι είναι οι καιροί, τόσο πρέπει να συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε», είχε πει σε μια συνέντευξη της η  Diana Vreeland. Πώς μεταφράζεται αυτό; Βάλτε έντονα χρώματα, πειραματιστείστε με γκλίτερ, ή όπως λένε οι Dolce&Gabbana «ντυθείτε (και βαφτείτε) με τη ...χαρά της ζωής».

Νέες αφίξεις στον χώρο της γεύσης, κριτικές εστιατορίων και όλα τα γαστρονομικά νέα

Joie de vivre με στιλ. Με σάουντρακ από Mambo Italiano. Η δεκαετία του 50 φοριέται πολύ, κι ας είναι νοσταλγική, κι ας είναι δανεική. Χρειαζόμαστε την ασφάλεια του τότε. Μπορούμε να παίξουμε τουλάχιστον με έντονο βλέμμα ή κόκκινα χείλη, ένα πουκάμισο δεμένο στη μέση και ένα σορτσάκι. Αν πάλι προτιμάμε τη δεκαετία του 20 μπορούμε να χτενίσουμε τα μαλλιά μας πίσω και να υιοθετήσουμε ένα πιο ανδρόγυνο στιλ με έντονο αϊλάινερ... Victor Victoria. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr