Τέσσερις ταινίες για τον λαμπερό κόσμο της μόδας που αξίζει να αναζητήσουμε

antonio-versace
ΤΡΙΤΗ, 09 ΜΑΙΟΥ 2017

Μας αρέσουν πολύ τα φιλμ και τα ντοκιμαντέρ που αναφέρονται στην ιστορία της μόδας, στο σήμερα, στα παρασκήνια, στον όμορφο κόσμο με τα ρούχα, τα κορίτσια, την ίντριγκα. Τι θα δούμε λοιπόν στη μεγάλη ή στη μικρή οθόνη αυτή τη χρονιά; της Σάντυς Τσαντάκη

1. Versace. Πρωταγωνιστής ο Αntonio Banderas. Σκηνοθέτης, ο Bill August. Και μπορεί να πρόκειται για ένα φιλμ για την ζωή του Gianni Versace, όμως εκπρόσωποι του οίκου επιμένουν πως πρόκειται για προϊόν μυθοπλασίας και οι ίδιοι δεν έχουν εγκρίνει ούτε σενάριο, ούτε τελική κόπια. Ευτυχώς. 

2. We Margiela. Ιστορίες και εικόνες στον οίκο του Martin Margiela, ενός χαρισματικού σχεδιαστή που δεν δίνει ποτέ σχεδόν συνεντεύξεις, δεν παίζει όπως όλοι οι άλλοι, προτιμά την ανωνυμία, τις λευκές ετικέτες στα ρούχα του, τις ανάποδες ραφές. Για την ιστορία, όποιος μπει στην ιστοσελίδα για την ταινία, μπορεί να λάβει και έξτρα υλικό. Φωτογραφίες και αποσπάσματα από το σενάριο, για το σασπένς. 

3. ΜcQueen. Ο Jack O’Connell είναι ο ηθοποιός από το «Unbroken« που θα υποδυθεί τον Alexander McQueen. Λένε πως μοιάζουν πολύ αλλά αυτό που μας εξιτάρει είναι ότι θα μάθουμε στοιχεία για τη ζωή του πολυτάλαντου δημιουργού που έφυγε από τη ζωή. Νωρίς.  Ετοιμάζεται όμως και το «The Ripper». Άλλη μια ταινία για τον Alexander McQueen. 

4. Dries. Ακόμη μια βιογραφία, αυτή τη φορά, για τον Βέλγο σχεδιαστή Dries van Noten που αποφεύγει τη δημοσιότητα εδώ και χρόνια. Ένα ταξίδι με χρώματα, περιπλανήσεις, ανατροπές. 'Ενας διανοούμενος της μόδας τώρα και πρωταγωνιστής σε μια ταινία που φωτίζει την ζωή στο ατελιέ. Όταν τα φώτα της πασαρέλας σβήνουν...

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr