Γιατί το μαύρο σακάκι δεν πρέπει να απουσιάζει από καμία ντουλάπα

mauro-sakaki
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΜΑΙΟΥ 2017

Φοριέται με τζιν, φόρεμα, με φούστα, χειμώνα-καλοκαίρι. Είναι η εύκολη λύση για όλες τις ώρες και «στολή» για όλες τις γυναίκες. Θέλετε να μάθουμε πως αλλιώς μπορούμε να συνδυάσουμε το απόλυτο ρούχο; της Σάντυς Τσαντάκη

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φορέσει κανείς το κλασικό, μαύρο σακάκι. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να απουσιάζει από καμία γυναικεία γκαρνταρόμπα. Με ένα ή περισσότερα κουμπιά. Μικρό ή μεγαλύτερο πέτο. Γυαλιστερό ή ματ. Φαρδύ ή στενό. 

Το μικρό, μαύρο σακάκι, ή The Little Black Jacket, -μετά το μικρό, μαύρο φόρεμα της Coco Chanel-, έχει γίνει από βιβλίο μέχρι ντοκιμαντέρ. Δεν χρειάζεται να φέρει την υπογραφή ενός διάσημου οίκου, απλώς να δείχνει καλοραμένο. Και να είναι. Γιατί αλλιώς μπορεί να μοιάζει φθηνό. Και να προδίδει την ετικέτα του. 

Το φανταζόμαστε στο σήμερα με λευκό παντελόνι και μπλούζα. Η αντίθεση του λευκού με το μαύρο πάντα κάτι προσθέτει. Ή λευκό σακάκι με μαύρο. Στην περίπτωση που έχουμε βαρεθεί την μονοχρωμία του μαύρου. 

Τι αλλάζει σήμερα; Tι είναι αυτό που μπορούμε να διαφοροποιήσουμε για να μην βαριόμαστε εύκολα; Το μαύρο σακάκι ταιριάζει με πέρλες. Αν έχει χρυσά κουμπιά, τα κοσμήματα μπορούν και να απουσιάζουν. 

Έχετε δοκιμάσει το αγαπημένο σας μαύρο σακάκι με τζιν και ψηλοτάκουνες γόβες; Ή πάνω από φόρεμα; Γιατί ναι, μπορεί να φορεθεί ακόμη και με σορτς, αρκεί να υπάρχουν οι προϋποθέσεις (καλλίγραμμα πόδια). Αν θελήσουμε να φτιάξουμε ένα μαύρο κοστούμι, προσοχή στον τόνο. Να είναι ακριβώς το ίδιο μαύρο γιατί αν πρόκειται για διαφορετικές αποχρώσεις, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό. Πενήντα αποχρώσεις του μαύρου. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr