O Dior πήγε στην έρημο για να μας διδάξει το νέο μακιγιάζ

dior-resort-2
ΤΡΙΤΗ, 16 ΜΑΙΟΥ 2017

Όλα ξεκινούν από τον τρόπο που τονίζουμε και ζωγραφίζουμε το πρόσωπό μας με το ίδιο πινέλο, όπως είδαμε σε μια επίδειξη-υπερθέαμα, με την υπογραφή του οίκου Dior και ορισμένα από τα ωραιότερα και πιο περιζήτητα μοντέλα της στιγμής. Έτσι, για να μαθαίνουμε. της Σάντυς Τσαντάκη

Δεν μιλάμε για το καλοκαίρι που πλησιάζει απειλητικά αλλά για το 2018 και τη συλλογή Resort του ιστορικού οίκου, άρα για το αιώνιο καλοκαίρι. Και το μακιγιάζ μας θα πρέπει να είναι ανάλογο με τη διάθεσή μας. Η Maria Grazia Chiuri δέχτηκε θετικές κριτικές και το μακιγιάζ έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Την ώρα ακριβώς που ο ήλιος έδυε στο παραμυθένιο σκηνικό, τα πρόσωπα των μοντέλων αλλά και των καλεσμένων έλαμπαν με έναν μεταφυσικό τρόπο. Και δεν ήταν μόνο τα μαγικά φίλτρα του μακιγιέρ του οίκου, Peter Philips, αλλά υπήρχαν και συμβουλές-προτάσεις-τάσεις που μπορούμε ευτυχώς να υιοθετήσουμε χωρίς τις ίδιες δεξιότητες.

Όπως να παίζουμε με το ίδιο προϊόν σε διαφορετικά σημεία του προσώπου. Κάπως έτσι, τα μοντέλα είχαν ομοιόμορφα βαμμένα πρόσωπα, φωτισμένα, λαμπερά, ηλιοκαμένα, υγιή. Αυτό δεν είναι το μακιγιάζ που ονειρευόμαστε;

Μπορούμε να το δοκιμάσουμε και στο σπίτι. Με το ίδιο κραγιόν σε απόχρωση τερακότα, τονίζουμε βλέφαρα, μύτη, μάγουλα, μέτωπο και το σημείο κάτω από το πηγούνι. Ο μακιγιέρ λέει ότι ήθελε τα μοντέλα της επίδειξης να μοιάζουν αναψοκοκκινισμένα, σα να έχουν μόλις βγει από το γυμναστήριο. «Το να χρησιμοποιούμε το κραγιόν ως ρουζ, δεν αποτελεί κάτι καινούργιο», έλεγε στα παρασκήνια ο Peter Philips. «Το έκανε και η γιαγιά μου». Τι σύμπτωση. Και η δική μου.  

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr