Τα οφέλη του κερασιού με μια ματιά

kerasia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Αποτελούν ένα ιδιαίτερα καλοκαιρινό σνακ, μπορούν εύκολα και υγιεινά να αντικαταστήσουν την επιθυμία μας για γλυκό και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Με λίγα λόγια αποτελούν το… κερασάκι στην τούρτα της υγείας μας. Δείτε γιατί.

Είναι αντιοξειδωτικά και δρουν κατά του καρκίνου
Τα κεράσια περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες και τη γήρανση του οργανισμού. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία μας, κυρίως για την καρδιά μας και το καρδιαγγειακό σύστημα, ενώ ταυτόχρονα περιέχουν φλαβονοειδή με αντικαρκινικές ιδιότητες, που δρουν κατά τον καρκινικών κυττάρων.

Βοηθούν στη μυϊκή ανακούφιση
Η κατανάλωση των κερασιών φαίνεται πως συμβάλλει στην ανακούφιση του πόνου των μυών και των αρθρώσεων, μετά την άσκηση, συμβάλλοντας στην ταχεία αποκατάσταση των μυών. Αν μετά το γυμναστήριο, λοιπόν, σας πονούν οι μύες και οι αρθρώσεις σας, τότε φάτε ένα μπολ κεράσια καθώς καταπολεμούν τις φλεγμονές και βοηθούν να αποκαταστηθούν οι μυϊκές βλάβες.

Καταπολεμούν τις αϋπνίες
Έρευνες έχουν δείξει ότι ο χυμός κεράσι μπορεί να βοηθήσει τον ύπνο, χωρίς τη βοήθεια φαρμάκων. Ο λόγος είναι ότι τα κεράσια αυξάνουν την ποσότητα μελατονίνης στο αίμα, βοηθώντας μας να κοιμηθούμε ήρεμα και ποιοτικά.

Συμβάλλουν στην απώλεια βάρους
Εκτός του ότι είναι γλυκά και μπορούν να αντικαταστήσουν με υγιεινό τρόπο την ανάγκη μας για ένα πιο βαρύ και θερμιδογόνο επιδόρπιο, τα κεράσια είναι πλούσια σε φυτοστερόλες, που αποτελούν φυσικά συστατικά των φυτών και δεν αποδίδουν μεγάλη ενέργεια, άρα δεν συνεισφέρουν στη θερμιδική πρόσληψη του οργανισμού. Τα 100 γραμμάρια κερασιών αποδίδουν περίπου 50 θερμίδες.

Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση
Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Michigan, η διατροφή που περιλαμβάνει κεράσια, μειώνει τους δείκτες φλεγμονής σε ζώα, έως και 50%. Μια άλλη μελέτη απέδειξε ότι η κατανάλωση χυμού από κεράσι, μείωσε σημαντικά τους δείκτες φλεγμονής σε υπέρβαρους και παχύσαρκους ενήλικες.