Όταν η Celia Kritharioti έφερε το καλοκαίρι στο Ίδρυμα Νιάρχος

celia-kritharioti-1
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΜΑΙΟΥ 2017

Όσα παίρνει ο άνεμος. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος στην επίδειξη της Σήλιας Κρηθαριώτη το βράδυ της Τρίτης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μια συλλογή με λάμψη, ασημένιες και χρυσές αντανακλάσεις, παραμυθένια νυφικά και ένα διάσημο μοντέλο... Isabeli Fontana. της Σάντυς Τσαντάκη

Αν έχεις παρακολουθήσει (σχεδόν) όλες τις επιδείξεις-υπερπαραγωγές της Σήλιας Κρηθαριώτη στο παρελθόν, με διάσημα μοντέλα για μούσες, επαγγελματισμό και το βλέμμα στραμμένο στις διεθνείς μητροπόλεις μόδας, έχεις δει νύφες να παντρεύονται με δημιουργίες της, γράφοντας τη δική τους λευκή ιστορία. Η επίδειξη μόδας που φιλοξενήθηκε την Τρίτη το βράδυ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ήταν αφορμή για μια ρετροσπεκτίβα στις καλύτερες στιγμές της Ελληνίδας σχεδιάστριας που βλέπει πλέον τα φορέματα της και στο παγκόσμιο κόκκινο χαλί. 

Celia Kritharioti Haute Couture. Μια επίδειξη για καλό σκοπό αφού τα έσοδα από τις προσκλήσεις θα διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας». Όπως κάθε φορά άλλωστε. Ποια μοντέλα θυμάμαι ότι έχει συνδέσει στο παρελθόν με τα σόου που σκηνοθετεί;  Natalia Vodianova, Gisele Bundchen, Naomi Campbell, Claudia Schiffer… 

Τι θα θυμάμαι από τη φετινή συλλογή της δημιουργού για το Καλοκαίρι του 2017; Την υπέροχη θέα από ψηλά. Μόλις ανεβήκαμε με το ασανσέρ στον 8ο όροφο. Τον αέρα. Το φως. Τον χρόνο να σταματά έστω και για λίγο, με την ψευδαίσθηση ότι τίποτα δεν άλλαξε. Την έναρξη με την Isabeli Fontana (και τα τατουάζ στην πλάτη) να δίνει ρυθμό στην πασαρέλα. Και το φινάλε με το πολυφωτογραφημένο μοντέλο και τους τέσσερις σωματοφύλακες-μοντέλα να την ακολουθούν.

Τα μίνι φορέματα με κάτι από Courreges και Paco Rabanne στο σήμερα. Σούπερ κοντά, σέξι, αποκαλυπτικά, ιδανικά φτιαγμένα για πάρτι. Και ύστερα μακριά και ίσια, σαν φιγούρες του Μοντιλιάνι σε κίνηση, αυτά ακριβώς που η σχεδιάστρια σκηνοθετεί εδώ και χρόνια με επιτυχία για τις αφοσιωμένες της πελάτισσες.

Το σάουντρακ, ιδανικό για τον βηματισμό των μοντέλων, στην τεράστια, αυτοσχέδια πασαρέλα, με τα σκαλιά, από όπερα μέχρι διασκευή στο «Σήμερα γάμος γίνεται», γιατί τα νυφικά παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ατελιέ της σχεδιάστριας, μαζί με τα best-sellers των προηγούμενων σεζόν σε ενδιαφέρουσες παραλλαγές.  

Φορέματα με έναν ώμο, φτερά και πούπουλα, ροζ στο χρώμα του κουφέτου, ζώνες στη μέση, γαλάζια μουσελίνα που ρέει, σατέν φιόγκοι, πέπλα που σκουπίζουν το πάτωμα, πολύτιμη δαντέλα, φραμπαλάδες, διαφάνειες… Ασπρόμαυρες αντιθέσεις, κίτρινες πινελιές, φορέματα για debutantes του στιλ. Χειροκρότημα. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr