Πώς μοιάζει το καλύτερο σπίτι στον κόσμο;

oneiriki-kouzina
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΜΑΙΟΥ 2017

Δεν το λέμε εμείς. Ευτυχώς που υπάρχει και το Pinterest για να μπορούμε να ονειρευόμαστε ελεύθερα, σαν ένα χρωματιστό παζλ για το ντιζάιν που αναζητά διαρκώς τα κομμάτια για να ολοκληρωθεί η εικόνα. Πώς μοιάζει λοιπόν το τελειότερο σπίτι στον κόσμο; της Σάντυς Τσαντάκη

Η ετυμηγορία δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες. Το Pinterest ανακοίνωσε ποιες είναι οι 20 επικρατέστερες τάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού, κρίνοντας από τις δημοφιλέστερες και πιο εμπορικές. 

Ευτυχώς δεν μιλάμε για ακραίες προτάσεις αλλά φιλικές για τον χώρο μας, με λειτουργικές προεκτάσεις και πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. Το σπίτι των ονείρων μας λοιπόν έχει μια υπέροχη είσοδο, με στρογγυλούς καθρέφτες, λουλούδια στην υποδοχή, ένα λαμπατέρ-αντίκα και …αγάπη.

Στο σαλόνι παίζουν όλες οι αποχρώσεις του ροζ, για να γαληνεύει το βλέμμα. Κι αν δεν θέλουμε να κάνουμε δραστικές αλλαγές, μπορούμε απλώς να προσθέσουμε φούξια μαξιλάρες στον καναπέ ή ένα ριχτάρι στην απόχρωση του σάπιου μήλου. Γιατί μπορεί να μη λατρεύουμε όλοι τόσο το ροζ.

Στην κουζίνα, τα λουλούδια αποτελούν πάλι τρόπο ζωής και κομμάτι της καθημερινότητας. Και το επίκεντρο δεν είναι πια οι συσκευές από ανοξείδωτο ατσάλι, το ψυγείο ή το τραπέζι, αλλά η …καφετιέρα. Οπότε, οργανωθείτε.

Κι εγώ που πίνω αποκλειστικά τσάι; Θα επενδύσω σε μια τσαγιέρα-κόσμημα. Συνεχίζουμε με το ονειρικό σπίτι. Τα ράφια με τα τακτοποιημένα προϊόντα σε κοινή θέα, σα να βρίσκεσαι στο ντελικατέσεν της γειτονιάς, προσθέτουν μια πιο προσωπική και χρωματιστή νότα. 

Το σπίτι των ονείρων μας έχει (μαθαίνουμε) και πλυσταριό (με καλάθια από μπαμπού) και στην κρεβατοκάμαρα υπάρχουν μπαούλα-αντίκες που χρησιμεύουν για να κρύβουμε ό,τι δεν χωράει στις ντουλάπες και γίνεται και κομοδίνο. Όσο για το μπάνιο, πρέπει να είναι πιο ζεν από ποτέ, καθαρό, μίνιμαλ, πράσινο και μαύρο, με φυτά, σαν όαση. Και η ντουλάπα; Πείτε αντίο στους λευκούς τοίχους. Ο κόσμος θέλει να εκθέτει πλέον κολιέ, καπέλα, μαντήλια, αξεσουάρ σαν ντεκόρ. Είναι και πρακτικό. Αν δεν τα βλέπετε, πώς θα θυμάστε να τα φοράτε; 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com​

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr