Στιλέτο τέλος. Υποδεχθείτε το νέο τακούνι.

papoutsia-1
ΤΡΙΤΗ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Μας αρέσουν τα ψηλά τακούνια. Όσο πιο ψηλά, τόσο πιο εντυπωσιακά. Αλλάζει το περπάτημα μας, αναδεικνύεται καλύτερα το ρούχο μας. Και τώρα που οι σχεδιαστές λανσάρουν κάτι ανάμεσα σε τακούνι και πλατφόρμα, μήπως ήρθε η στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων; της Σάντυς Τσαντάκη

Λένε πως πρόκειται για το απόλυτο αξεσουάρ της σεζόν. Καμία σχέση με ψηλά τακούνια, στιλέτο που φοράς και απογειώνεσαι. Φανταστείτε παπούτσια που θυμίζουν γλυπτά, σίγουρα δεν φοριούνται με όλα μας τα ρούχα, φτιάχτηκαν για να προκαλούν. Η αρχική πρόταση έρχεται από τον εναλλακτικό οίκο Vetements σε κόκκινη απόχρωση.

Cinenews, κριτικές και όλα όσα αφορούν τον κόσμο της έβδομης τέχνης

Μόλις αρχίσει να κυκλοφορεί για τα καλά, θα το δούμε στις βιτρίνες και στις αλυσίδες καταστημάτων ανά τον κόσμο. Για να δούμε καταρχήν αν μπορούμε να τα περπατήσουμε. Γιατί όλα είναι θέμα ισορροπίας και συμμετρίας. 

Είναι μάλλον κακόγουστα. Σαν κάλτσα μποτάκι, δύο σε ένα, που δεν είναι φλατ, αλλά πετάει. Πώς είπατε; Eίπαμε, οι σχεδιαστές παπουτσιών έχουν φαντασία. Κι εμείς, επίσης, αν και στη μόδα πλέον, όλα είναι θέμα προϋπολογισμού και προοπτικής. Θα τα φορέσω και του χρόνου ή σε έξι μήνες θα τα έχω βαρεθεί; 

Θα προτιμήσουμε μάλλον κάτι οριακά κιτς, σαν τα λογότυπα που γίνονται η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά.

Όπως τα παπούτσια που στηρίζονται σε τρία γράμματα, σήμα κατατεθέν του οίκου YSL, τα οποία, σε λίγα χρόνια θα θεωρούνται συλλεκτικά.

Όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν με οτιδήποτε κραυγάζει. Και οι Dolce&Gabbana έχουν παίξει με επιτυχία, αναζητώντας την εναλλακτική στο στιλέτο, με υπερμεγέθη στρας σε χοντροκομμένα τακούνια. Στην πασαρέλα του καλοκαιριού όλα παίζουν: από άγκυρες και ρόδες μέχρι φλατ-φόρμες στα ύψη. Νοσταλγώ ήδη μια κλασική μαύρη γόβα. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com