Τέσσερις τρόποι για να ανανεώσετε το σπίτι σας το καλοκαίρι

summer-house-3
ΤΡΙΤΗ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Οι ημέρες και οι νύχτες του καλοκαιριού μας φτιάχνουν τη διάθεση. Να μην τις εκμεταλλευτούμε; Kαι να μην ανανεωθούμε όσο είμαστε στην πόλη; Πλησιάζει και η 21η Ιουνίου. Για πάμε... της Σάντυς Τσαντάκη

1. Φέρτε τα έξω, μέσα. Και τα πάνω, κάτω. Υποτονικές παλέτες εμπνευσμένες από τη φύση. Ο πιο εύκολος τρόπος; Παίξτε με κεραμικά. Χειροποίητα αντικείμενα. Αισθητική βγαλμένη από παραμύθι. Επενδύστε σε ορισμένα χαρακτηριστικά κομμάτια που θυμίζουν μια βόλτα στο χωριό ή στο νησί, και δώστε τους πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο. 

2. Λευκά λινά παντού. Ένας φρέσκος τρόπος να ανανεώσετε έναν χώρο τους επόμενους μήνες είναι να καλύψετε τα πάντα με λευκό λινό. Στην τραπεζαρία, στην κουζίνα, στην κρεβατοκάμαρα. Και στο μπάνιο. Λευκές πετσέτες. Λευκά, αέρινα πανιά. Κι όταν φυσάει αέρας, το σκηνικό θα αλλάζει. 

3. Προσθέστε φυτά παντού. Ο πιο απλός και εύκολος τρόπος να ανανεωθείτε. Τι θα λέγατε για ευκάλυπτο μέσα σε ένα διάφανο βάζο; Θα αντέξει για μέρες και σίγουρα περισσότερο από ότι ένα μπουκέτο με λουλούδια. Το πράσινο μας ταιριάζει πολύ. 

4. Πλεκτή διακόσμηση. Ανάγλυφες υφές, σε κουνιστές καρέκλες αλλά και σεζλόνγκ. Μικρά και μεγάλα αντικείμενα που έχουν την αίσθηση αυτοσχέδιας κατασκευής. Κάτι σαν ναυαγοί σε νέες περιπέτειες. Survivors, που είναι και της εποχής. Υπερμεγέθη καλάθια για τη θάλασσα μπορούν να φέρουν τη ...θάλασσα πιο κοντά. Διακοπές μέσα στο σπίτι; Eίναι κι αυτή μια άποψη. 

Μουσική, Εικαστικά, Βιβλίο και όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com