Ξέρουμε ήδη ποια χρώματα θα επικρατήσουν στο ντιζάιν το 2018

design-2018
ΤΡΙΤΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Δεν είναι ότι βιαζόμαστε αλλά δεν πειράζει να κοιτάμε μπροστά και να ξέρουμε πού είναι προτιμότερο να εστιάζουμε το βλέμμα μας. Θέλετε να μάθετε ποια θα είναι τα δημοφιλέστερα χρώματα για την επόμενη χρονιά; της Σάντυς Τσαντάκη

Μπορεί να μην το έχουμε καταλάβει αλλά είμαστε ήδη στα μέσα του 2017. Κανείς δεν ξέρει πώς συνέβη αυτό αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε τι θα περιμένουμε από την επόμενη χρονιά στη διακόσμηση, στους τοίχους, στα αντικείμενα.

Οπότε, όταν ξέρουμε ακριβώς τι παίζει, μπορούμε να πάρουμε εγκαίρως τα μέτρα μας. Ποια θα είναι η διάθεση, πώς θα μοιάζει το σκηνικό και ποια θα είναι τα κυρίαρχα στοιχεία, οι πρωταγωνιστές για το 2018.

Οι χρωματικές παλέτες λοιπόν θα είναι τρεις, με ευφάνταστες ονομασίες όπως Affinity (Συγγένεια), Connectivity (Συνδεσιμότητα) και Sincerity (Ειλικρίνεια). Η μόδα, η φιλοσοφία, η τεχνολογία, η καθημερινότητα, εμπνέουν όσους ασχολούνται μήνες πριν με τις τάσεις για το ντιζάιν, την αισθητική, το στιλ.

Και πώς μεταφράζονται όλα αυτά; Το Affinity είναι ένα δυναμικό, έντονο μπλε, όπως επίσης και φούξια και καφέ. Για να ενώσει ανθρώπους και χώρους. Χαλαρωτικές αποχρώσεις και διασκεδαστικές. Το Connectivity παίζει περισσότερο με ψηφιακές αποχρώσεις, όπως πορτοκαλί, γαλάζιο, πράσινο και κίτρινο, όλα τα χρώματα της τεχνολογικής επανάστασης στο σπίτι μας. Και το Sincerity είναι η στιγμή του μινιμαλισμού, με ουδέτερες αποχρώσεις, γκρι, ροζ, πράσινα, για την απόλυτη αρμονία. Ζεν… 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com