Μια διαφορετική μπουγάδα-installation στο Κολωνάκι με την υπογραφή Sun of a Beach

sun-of-a-beach-2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Εμπριμέ ή μονόχρωμες, με άνιμαλ-πριντ μοτίβο ή πιο αφηρημένο, όταν είσαι καλλιτέχνης και σχεδιάζεις πετσέτες πολυτελείας, όλα παίζουν στις λεπτομέρειες. Πέντε χρόνια Sun of a Beach, σα να μην πέρασε μια μέρα. της Σάντυς Τσαντάκη

Ήταν μια βροχερή μέρα του Ιουνίου. Η πρόσκληση για να γιορτάσουμε 5 χρόνια από την γέννηση της ελληνικής εταιρίας Sun of a Beach, https://sunofabeach.com/, που σχεδιάζει πετσέτες με άποψη που θέλεις να τις …φοράς κιόλας, είχε φτάσει από νωρίς. 

Κανείς δεν περίμενε όμως ότι πλησιάζοντας στα καινούργια γραφεία στο Κολωνάκι θα έβλεπε απλωμένες τις χρωματιστές πετσέτες-έργα τέχνης, κρεμασμένες σαν …μπουγάδα, για μια διαφορετική έκθεση που προκαλεί τα βλέμματα.

Όταν φτάσαμε στην ταράτσα, για ένα beach party με θέα από ψηλά, δημοσιογράφοι, μπλόγκερ, σχεδιαστές, φωτογράφοι, φίλοι και γνωστοί, είδαμε από κοντά τις beach chic πετσέτες παραλίας, μονόχρωμες από τη μία, με μια αποκάλυψη-εικόνα από την άλλη, φόντο γκράφιτι στον τοίχο  για την αντίθεση, για να νιώσουμε πόσο χρωματιστό μπορεί να είναι το ελληνικό καλοκαίρι.

Kynthia Kindeli
Δύο κοπέλες, η Μελίνα Πίσπα και η Έλλη Ρούντου, που έκαναν την ανατροπή και ξεκίνησαν μάλλον την τάση με την πολυτέλεια σε μια πετσέτα-έργοτέχνης, θέλησαν να εξελίξουν ακόμη περισσότερο την ιστορία. Για να λανσάρουν και μπουρνούζια της μόδας, υπερμεγέθη καλάθια, ντυμένα πάντα με το ύφασμα της πετσέτας που θέλεις να αγκαλιάζεις και να σε αγκαλιάζει, πελώριες τσάντες σε έντονες αποχρώσεις που χωράνε από το αντιηλιακό και το καπέλο, μέχρι μια …μικρή μετακόμιση στην παραλία ή στις διακοπές, σαν αυτές που συνηθίζουμε να κάνουμε οι γυναίκες που κουβαλάμε παντού τα πάντα.

Kynthia Kindeli
Κάπου ανάμεσα στα φωτεινά και εξωτικά μοτίβα, τις ντυμένες σεζλόνγκ με τις πολύχρωμες πινελιές, η βροχή είχε σταματήσει, οι πετσέτες είχαν στεγνώσει, η …μπουγάδα ήταν πλέον έτοιμη. Η Sun of a Beach παίζει με τις λέξεις στις συλλογές της. Καλντέρα ή Πάτμος; Πουλιά του Παραδείσου ή Tucan in Love; Θα ξεχωρίσω τα προστατευόμενα είδη που πρωταγωνιστούν στη συνεργασία του brand με το WWF σε πετσέτες με …ευαισθησία, αστακούς, ιππόκαμπους, καρχαρίες, τόνους, καλαμάρια… Sun of a Kalamari, λοιπόν. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com