Τέσσερις τάσεις για το σπίτι

bome-trends-2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Μας αρέσει να ξέρουμε τι παίζει στη διακόσμηση για να μπορούμε να φιλτράρουμε ακριβώς τα δικά μας θέλω, χωρίς να μας επιβάλει κανείς τη δική του αισθητική. Για να δούμε τι θα δούμε… Της Σάντυς Τσαντάκη.

1. Σε ετοιμότητα. Στο ντιζάιν του σπιτιού αναζητάμε κάθε τόσο χρηστικές λύσεις. Γήινες αποχρώσεις, κορδόνια και τσέπες. Για παν ενδεχόμενο. Οι μικροί εξερευνητές δεν υπήρξαν ποτέ πιο επίκαιροι. Τάσεις με πρότυπο πάντα τους διάσημους ελβετικούς σουγιάδες. Με πολλά ξύλινα συρτάρια που κρύβουν θησαυρούς. 

2. Όνειρα Γλυκά. Μετά τα αποκαλυπτικά νεγκλιζέ της πασαρέλας, ετοιμαστείτε να θυμηθούμε την κλασική πιτζάμα του παππού, ακόμη και τις παλιομοδίτικες νυχτικές που φορούσε η οικογένεια Γουόλτον. Μαζί με σεντόνια, κεντημένα με τα αρχικά του ονόματος μας, μάσκες για τον ύπνο, σατέν παντοφλάκια και ρούχα που δεν θα φορούσαμε παρά μόνο πίσω από την κλειδαρότρυπα. Sweet dreams are made of these. 

3. Ανθοστόλιστα. Η Laura Ashley μας στοιχειώνει… Για να φλερτάρουμε με μικροσκοπικά λουλούδια του αγρού και ανθισμένα αξεσουάρ. Όλα ξεκίνησαν το 1953 όταν η Laura και ο Bernard Ashley άρχισαν να φτιάχνουν ρετρό μαντήλια και τραπεζομάντηλα για να ακολουθήσει η πρώτη ολοκληρωμένη τους συλλογή το 1968. Τη δεκαετία του '70, οτιδήποτε έφερε την υπογραφή Laura Ashley γινόταν ανάρπαστο. Για να ακολουθήσουν υφάσματα για το σπίτι, αρώματα από ροδοπέταλα, liberty prints… Η Laura Ashley γίνεται η απόλυτη μούσα. Μαζί και η Σάρα Κέι των παιδικών μας χρόνων. 

4. Ράβε ξήλωνε. Όσο κι αν προχωράει η τεχνολογία, εμείς θα εξακολουθούμε να επιστρέφουμε στο παρελθόν. Αν κρίνουμε από τις χειροποίητες προτάσεις των σχεδιαστών για το καλοκαίρι, το τσιγκελάκι, η τέχνη του μακραμέ, οι προσκοπικοί κόμποι, οτιδήποτε πλεκτό, οτιδήποτε χειροποίητο και ακατέργαστο μας ταιριάζει πολύ.

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com