Υπάρχουν τάσεις που χωράνε σε μια βαλίτσα;

balitsa
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Πάμε πάλι. Ας υποθέσουμε ότι δεν θέλουμε να πάμε στους δημοφιλείς προορισμούς και θέλουμε το φετινό καλοκαίρι να κάνουμε την ανατροπή και να ανακαλύψουμε νέα μέρη. Την ηπειρωτική Ελλάδα, για παράδειγμα. Πώς χωράμε τη μόδα του καλοκαιριού σε μια βαλίτσα χωρίς ρόδες; της Σάντυς Τσαντάκη

1. Oι τάσεις του καλοκαιριού, λίγο πριν συρρικνωθούν για το σακβουαγιάζ, αλλάζουν. Yποχρεωτικά. Γίνονται πιο ευέλικτες και συγκεκριμένες. Τις έχουμε φιλτράρει, και μένει τώρα να τις υιοθετήσουμε, να τις απορρίψουμε ή να τις φέρουμε στα μέτρα μας. Με φαντασία και χωρίς πολλά έξοδα.

2. Τα παντελόνια κονταίνουν... Αποκαλύπτουν αστραγάλους, κυκλοφορούν σε ουδέτερες αποχρώσεις, είναι στενά. Στην ανάγκη, κόψτε το λιγότερο αγαπημένο σας, εφαρμοστό τζιν. 

3. Η γκαρνταρόμπα μας γίνεται πιο σπορ. Με γιακαδάκια, σορτς, καινούργια υλικά, φερμουάρ, τσέπες παντού. Για ορειβασία, περπάτημα, τρέξιμο, χαλάρωση. 

4. Εμπριμέ διακοπές. Είναι απλά μαθηματικά. Η καλοκαιρινή παλέτα αποκαλύπτει 75% εμπριμέ, 25% σορμπέ. Η μόδα για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο απαγορεύει αυστηρά το μαύρο. Και, φυσικά, το λευκό κυριαρχεί πάντα. 

5. Τα παπούτσια είναι σαγιονάρες, σανδάλια, αθλητικά. Τελεία. Κοχύλια για αξεσουάρ, λίγο αλάτι και σανδάλια made in Greece.

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com