Ποιος (δεν) φοβάται την Kate Moss;

kate-moss-1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Yπάρχουν μοντέλα που έρχονται και φεύγουν και άλλα που εμφανίστηκαν για να παραμείνουν για δεκαετίες. Τι είναι αυτό που έχει η Kate Moss με αποτέλεσμα όλες οι κοπέλες αλλά και οι γυναίκες να εξακολουθούν να θέλουν να της μοιάσουν; της Σάντυς Τσαντάκη

Μπορεί να μας εκνευρίζει καθώς «παίζει» παντού, σε επιδείξεις μόδας, καμπάνιες, συλλογές, αλλά και προσωπικό στιλ διαθέτει και εξακολουθεί να επηρεάζει γυναίκες όλων των ηλικιών με τον τρόπο που επιλέγει να ντύνεται σήμερα. 

Τι μας συμβουλεύει η Kate Moss; Η «βασίλισσα του cool» λέει να επενδύουμε στα βασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας και το ίδιο να κάνουμε και με το μακιγιάζ μας, να μην πειραματιζόμαστε όταν βρούμε αυτό που μας ταιριάζει. «Αν βρείτε το στιλ που σας ταιριάζει, διατηρήστε το. Προσωπικά νιώθω πιο άνετα όταν φοράω τζιν με σακάκι και δεν φοβάμαι να δοκιμάσω διαφορετικά στιλ τζιν». 

Μας παροτρύνει επίσης να επιστρέψουμε στο παρελθόν για να εντοπίσουμε την αγαπημένη μας δεκαετία. Όχι ότι δεν τα λέμε κι εμείς…«Λατρεύω τα τέλη του '60 και του '70, την εποχή των Rolling Stones. Είναι σημαντικό να υπάρχει σημείο αναφοράς όταν ντύνεσαι». Κι όταν βάφεσαι, κι όταν χτενίζεσαι, κι όταν κινείσαι… 

Σύμφωνα με το μοντέλο-μούσα-τραγουδίστρια-σχεδιάστρια-επιχειρηματία, «το ντύσιμο είναι σαν το μόντελινγκ. Μπορείς διαρκώς να προσαρμόζεσαι και να αλλάζεις». Η ίδια μας συμβουλεύει να ντυνόμαστε ανάλογα με τη διάθεσή μας πάντα. «Αν ετοιμάζεστε για ένα σημαντικό δείπνο, πρέπει να προγραμματίζετε τι θα φορέσετε. Αν πηγαίνω σε μια εκδήλωση πάντοτε σκέφτομαι από πριν τι θα βάλω γιατί δεν θέλω να πάθω κρίση της μόδας. Τις περισσότερες φορές ντύνομαι ανάλογα με τη διάθεσή μου. Αν νιώθω ότι είμαι εκτός, θα φορέσω αποκλειστικά μαύρα». Και συνήθως μοιάζει επιμελώς ατημέλητη. Και στο μακιγιάζ και το χτένισμά της. Όπως όταν πρωτοεμφανίστηκε. Επιστροφή στα χρόνια της αθωότητας. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com