O χρυσός μας φέρνει πιο κοντά

gold-house-2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Χρυσοί καθρέφτες, χρυσές κορνίζες, χρυσές αντανακλάσεις. Σε μια εποχή που τίποτα δεν λάμπει, ο χρυσός δημιουργεί μια ψευδαίσθηση πολυτέλειας που μας πηγαίνει πολύ. Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου… της Σάντυς Τσαντάκη

Η αστερόσκονη είναι της μόδας. Και στο ντιζάιν. Θα την βρούμε ακόμη και σε κουρτίνες μπάνιου, στην ύφανση λευκών σεντονιών αλλά και σε ριχτάρια με χρυσές κλωστές που μπορούν να μεταμορφώσουν τον παλιό καναπέ στο σαλόνι. 

Τα χρυσά μπιμπελό που μοιάζουν σαν αληθινά μπορούν να μοιάζουν κιτς σε μια πρώτη ανάγνωση, αλλά ο Jeff Koons υπήρξε ο πρώτος που μας έδειξε ότι ο χρυσός μπορεί να γίνει γλυπτό, έργο τέχνης, αντικείμενο θαυμασμού για συλλέκτες και μη. 

Οπότε μπορούμε άνετα να προσθέσουμε στον χώρο μας μικρές ή πιο γενναιόδωρες πινελιές με heavy metal διάθεση. Για να θυμηθούμε και τον Valentino που επιμένει εδώ και χρόνια πως «δεν υπάρχει πιο ερωτική απόχρωση στην παλέτα της μόδας από τη χρυσή». 

Ο χρυσοδάκτυλος ξαναχτυπά. Μήνυμα που υιοθετείται άλλοτε με υπερβολή, άλλοτε με φειδώ κι άλλοτε πάλι από designers που δεν έχουν συνηθίσει να μας τυφλώνουν. Ας δοκιμάσουμε να προσθέσουμε στον χώρο μας καθρέφτες σε διαφορετικά μεγέθη, να προσθέσουμε χρυσές κορνίζες σε φωτογραφίες που δεν είχαμε σκεφτεί καν να κρεμάσουμε στον τοίχο και να αλλάξουμε τις κουρτίνες με όμορφα πανιά με χρυσόσκονη. Γιατί αν το θελήσουμε, ό,τι αγγίζουμε μπορεί να γίνει χρυσός. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com